Konkurrentene tar under halvparten av prisen. Flertallet av kundene gir blaffen i om renholderen har rettigheter. De som vasker svart, blir unyttet og organisert av bakmenn. Myndighetene klarer ikke gjøre noe med det. Slik er det norske renholdsmarkedet i 2020.

I et innlegg skriver stortingsrepresentant Eigil Knutsen (Ap) at Arbeidstilsynet heller bør få økt budsjett til kontrollvirksomhet enn at det innføres et skattefradrag for forbrukerne (DN 8. februar). Arbeidstilsynet sa selv det ikke hadde hjemmel til å føre tilsyn i folks hjem, da den såkalte godkjenningsordningen var på høring 2017.

For oss som driver seriøst, fremstår Eigil Knutsens utsagn som symbolpolitikk og i beste fall naive.

Politikerne burde se til Sverige, der Freska også har virksomhet. Her ble fradraget innført som en prøveordning i 2007. Røde og blå politikere har valgt å beholde fradraget i en årrekke. Et regjeringsoppnevnt ekspertutvalg peker i en fersk utredning i januar 2020 har fradraget har en rekke fordeler for det svenske samfunnet – og foreslår å øke beløpsgrensen man kan få fradrag for med 25.000 kroner.

Hva er det de norske politikerne ikke skjønner?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.