I Silje Aga Rogans innlegg om boligskatt i Oslo synes poenget å være at vi som betaler boligskatt i Oslo, skal være glad for at bunnfradraget ble så høyt, for ellers ville vi fått enda mer skatt (DN 11. juli).

Så hvorfor er vi så inderlig dumme at vi ikke forstår vårt eget beste? Hvorfor er vi som eier en enebolig på Nordstrand som har gått fra null til nesten 30.000 kroner i året i boligskatt på to år, ikke glade fordi det i stedet kunne blitt 33.000 kroner?

Jo, det er fordi en skatt skal være solidarisk. Slik boligskatten i Oslo er utformet, er den et bilde på den verste politiske kynisme. Det kom jo også veldig tydelig frem i måten den ble presentert på under forrige valgkamp – «ikke bry dere om dette dere for det gjelder bare noen få».

Hvis majoriteten i Oslo ble ilagt boligskatt, ville den vært lettere å akseptere, uansett nivå. Men da hadde vel ikke Ap vunnet kommunevalget i Oslo i 2015.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.