Vi politikere får stadig forslag om hvordan lavere skatt for enkeltgrupper kan løse store problemer. Sist ut er Hovedorganisasjonen Virke, som vil skattesubsidiere egne medlemsbedrifter med 1,2 milliarder kroner i året for å få bukt med svart arbeid innen renhold.

Ivar Horneland Kristensen i Virke påstår i DN 6. februar at: «Dette blir det flere skatteinntekter av, ikke færre».

Hvordan 1,2 milliarder kroner i skattetap (tall fra Virkes egen rapport) blir til «flere skatteinntekter», er ikke godt å forstå.

Det er anslått at over 40 prosent av det private renholdsmarkedet er svart. Det er det mulig å gjøre noe med. A-krimsentrene må styrkes, kuttene i Arbeidstilsynet må snus, seriøsitetskrav ved anbud og flere organiserte arbeidstagere er noen av mange tiltak som må på plass.

Vi vet at statsbudsjettene i årene som kommer vil bli trangere. Utgiftene øker i raskt tempo samtidig som inntektene avtar. Da må skattesystemet være effektivt, ha få unntak og brede grunnlag. Naturressurser, store formuer og inntekter må belage seg på å ta sin del av regningen.

Ved et nytt flertall etter valget neste år kommer Arbeiderpartiet til å stå opp for et skattesystem som er omfordelende, har brede grunnlag og som sikrer fremtidens velferd.

Skattesubsidiert renhold i hjemmet er derfor uaktuelt for Arbeiderpartiet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.