Helt siden den såkalte og meget begrensede «grenseåpningen» har mediene meldt om køkaoset på Svinesund, og i dette sørøstlige hjørnet av Norge er irritasjonen og harmen økende. Men på justisministeren preller dette av som vann på gåsa.

Av hensyn til smittevernet må man ifølge Mæland bare finne seg i å stå i timelange køer på Svinesund i sommervarmen! Om man er utlending på vei inn i Norge eller norsk statsborger på vei hjem igjen, om man er uvaksinert eller fullvaksinert, om man skal teste seg eller bare vise gyldig koronapass, om man kommer fra grønt eller gult område – alle skal sluses gjennom denne hovedporten.

Det er selvsagt ikke smittevernet som krever en slik vanvittig ordning, at alle som kommer inn i landet i sørøst må passere Svinesund!

Dersom fornuften seirer, innser myndighetene at grensekontrollen på Svinesund bør avlastes. I første rekke må grenseovergangen på Kornsjø gjenåpnes. Myndighetene må opplyses om at dette er hovedinnfartsveien inn til Norge fra Dalsland.

Skiltet som viste at veien over Kornsjø var stengt, tok det svenske Trafikverket på sin side ned allerede 1. juli. Men fortsatt står det norske forbudsskiltet på Kornsjø-broen og tvangsdirigerer alle til Svinesund. Dette må snarest erstattes av en permanent kontrollstasjon her og et skilt som viser at fullvaksinerte fra grønne områder kan passere, sammen med dagpendlere og nødvendig varetransport. Andre – og alle som må testes – kan fortsatt henvises til Svinesund.

For øvrig har Norge også stengt den idylliske «blågrønne veien», den populære turistveien inn til landet over Vassbotten. Den er til og med fysisk sperret i begge retninger! Hva sier Virke Reiseliv til dette?

Vi kan i alle fall slå fast i sørøst: Surere kan Norges ansikt utad ikke bli …(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.