New York by er i ferd med å sette opp 7.500 offentlige nettverkspunkt som skal utgjøre verdens største trådløse bynett, skriver Financial Times. Hensikten er å utfordre de amerikanske mobiloperatørenes forretningsmodeller for data.

Bynettet i New York - kalt LinkNYC - vil være gratis å bruke og vil ha en kapasitet på inntil 1.000 megabit per sekund, noe som er langt mer enn dagens 4G-nett kan levere.

For å få lett tilgang til strøm om stamnett har New York valgt å sette opp nettverkspunktene på steder hvor det tidligere har stått telefonkiosker. Selve kablingen er byttet ut fra kobberbasert koaksialkabel til fiberoptisk nettverk for å støtte de høye hastighetene bynettet skal ha.

Les også:
Dette koster vr-brillene
Denne garderoben renser og stryker klærne dine
Her er dronen som følger deg overalt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.