Meldingstjenesten Snapchat går som en farsott blant norske barn og ungdom, som trådløst sender sekundersmå videosnutter til hverandre, som siden forsvinner ut i intet.

Nå sprer også prisingen av selskapet seg som ild i tørt gress.

Det Silicon Valley-baserte investeringsselskapet Kleiner Perkins har nemlig bladd opp inntil 20 millioner dollar for en andel i selskapet i en transaksjon som priser Snapchat til 10 milliarder dollar, ifølge The Wall Street Journal, som viser til nærstående kilder.

Det for et selskap uten inntekter, og som ifjor ble verdsatt til to milliarder dollar.

Ifølge avisen skal Snapchat ha snakket med en rekke potensielle investorer den siste tiden, der minst én strategisk investor også har forpliktet seg.

Kleiner Perkins anses som det ledende investeringsselskapet i Silicon Valley, og var først ute med å investere i det som har blitt elektronikk- og teknologiverdenens fremste fødestue. Det har også gjort investeringsselskapet til et av USAs største.

Siden 1972 har Kleiner Perkins hjulpet frem selskaper som American Online (AOL), Amazon.com, Citrix, Compaq, Genentech, Google, Netscape, Sun Microsystems, Symantec og Zynga, med flere. I alt har investeringsselskapet vært en tidlig investor i over 300 it-selskaper i perioden.

Ifølge nærstående kilder, skal også det russiske investeringsselskapet DST Global har investert i Snapchat tidligere i år. Da ble selskapet verdsatt til syv milliarder dollar.

Les mer: De har blitt milliardærer på gründerkloning

Les også:
Spotify blir gratis på Windows-telefoner
Amazon kjøper spillnettsted for seks milliarder
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.