Gruveselskapet Intex Resources avviser at selskapet har mottat et bud på Mindoro-prosjektet på Fillipinene. Selskapet viser til en melding fra det kinesiske entreprenørselskapet selskapet MCC8 tidligere i dag der MCC8 opplyser at det skal ha fått tilbud om å kjøpe prosjektet.

«Intex Resources ASA har ikke mottatt et slikt tilbud, og avviser herved innholdet i pressemeldingen som MCC8 sendte ut 4. desember 2013», skriver Intex i en børsmelding onsdag ettermiddag.

Handelen i Intex Resources-aksjen ble tidligere på dagen stoppet etter at aksjen steg 16,07 prosent. Oslo Børs opplyste at handelen ble stoppet for å undersøke den kraftige kursoppgangen.

Intex opplyser onsdag ettermiddag at det nå vil avslutte samarbeidet med MCC8 på grunn av «manglende tillit og troverdighet» til selskapet.

Intex opplyser samtidig at det vil fortsette arbeidet med å forsøke å realisere verdiene i Mindoro-prosjektet.

Oslo Børs opplyser at det avslutter børspausen av Intex-aksjen. Det vil være førhandel i aksjen frem til klokken 15:00.

Frikjent
Dette er imidlertid ikke første gang det har vært kontroverser i forbindelse med samarbeidet mellom de to selskapene.

Oslo Børs ila i januar Intex en bot på 420.000 kroner for brudd på plikten til å melde fra om innsideinformasjon. Børsen mente selskapet skulle orientert markedet om dialogen om en intensjonsavtale med MCC8 i januar. Avtalen ble kunngjort i en børsmelding i januar ifjor.

Intex klaget på vedtaket. I april kom meldingen om at klageorganet Børsklagenemnden er uenig i børsens vedtak, og frikjente gruveselskapet. Dermed ble boten opphevet.

LES MER:

<b>Intex frikjent i Børsklagenemnda</b>

<b>Intex-styret nekter børsbot</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.