Onsdag ble det kjent at børsstyret ved Oslo Børs ilegger gruveselskapet Intex Resources en bot på 420.000 kroner for å ha unnlatt å melde informasjon om en forestående intensjonsavtale til markedet.

Les: Intex får kraftig innsidebot

Nå klager styret i Intex på vedtaket. Styret melder i en børsmelding at de er uenige i børsens faktiske og juridiske vurderinger i saken, og vil påklage vedtaket til Børsklagenemnden.

Overtredelsesgebyret Intex er pålagt er på tre ganger selskapets årlige kursnoteringsavgift, det vil si 420 000 kroner.

Kraftig kursstigning

Børsstyret mener gruveselskapet Intex Resources og styreleder Jan Vestrum burde ha meldt at selskapet var i fremskredne forhandlinger om salg av nikkelgruveprosjektet Mindoro i fjor.

Før børsåpning 5. januar 2012 offentliggjorde Intex Resources en børsmelding hvor det fremgikk at selskapet hadde inngått en intensjonsavtale (MoU) med det kinesiske selskapet MCC8 om utvikling av selskapets nikkelprosjekt på Mindoro, Filippinene. Børsmeldingen førte til at aksjekursen i Intex Resources steg 67,8 prosent i løpet av dagen.

Les også:
Intex gjeninnsetter siktet styreleder

Razzia mot Intex-topp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.