En oljepris i fritt fall har sendt energiaksjer til nye bunnivåer.

Styreleder Stephen A. Schwarzman i det amerikanske oppkjøpsfondet og investeringsselskapet Blackstone mener tidspunktet er et av de beste på mange for å investere i sektoren, ifølge Bloomberg News.

- Det er mange som har lånt svært mye penger på høyere prisnivåer og de kommer til å trenge mer kapital. Det kommer til bli behov for restruktureringer. Det kommer til å bli avskalling. Det kommer til å bli en av de beste mulighetene vi har hatt på mange, mange år", sier han på en konferanse i New York torsdag.

Oljeprisene er på sitt laveste på mer enn fem år, og har falt med over 45 prosent siden sommeren. Samtidig har oljeselskapene kuttet kraftig i investeringsbudsjettene.

Blackstone, med rundt 284 milliarder dollar under forvaltning, er i markedet for å hente penger til nok et energifond, med en grense på 4,5 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Selskapets første energifond, etablert med 2,5 milliarder dollar i 2012, har gitt en årlig avkastning på 44 prosent etter honorarer per tredje kvartal.

Schwarzman har vært blant USAs best betalte toppsjefer i en rekke år. Det har gitt ham en personlig formue på 10,9 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Han uttaler også at det amerikanske finansmarkedet er i "god stand", at Europa er "ganske så demotiverende" på grunn av mangel på økonomisk vekst, og at Asia er "skiftende, men har virkelig god vekst".

Kapitalforvaltningselskapet Carlyle Group, som også spesialiserer seg på private equity og som investerer mellom 6-7 milliarder i energisektoren, støtter Scwarzmans tese. Selskapet mener energiaksjer er mer attraktiv nå enn de vil være de neste fem-ti årene, ifølge Bloomberg.

- Dette er en god tid for å kjøpe. Bunnen har ikke blitt nådd ennå, og oljeprisene vil trolig holde seg lave lenge, sier Carlyle-medgründer David Rubenstein.

Les også:
Oljeservicegigant kutter 1000 stillinger

  Laveste oljepris siden juli 2009 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.