HOLMENKOLLEN/OSLO. Til vanlig holder investor Morten Astrup til i fasjonable Bond Street i London. Denne uken er han på besøk i hjemlandet i anledning olje- og offshorekonferanse til meglerhuset Pareto Securities.

Hit kommer Astrup år etter år. Pareto-konferansen er rett og slett en «veldig viktig» konferanse, understreker Astrup. Han tror årets konferanse kommer til å åpne øynene for mange:

- Oljeaksjene kommer til å stige, og riggaksjene kommer til å falle etterpå. Fordi det går opp for folk at oljeselskapene er tøffe, mens det er for mange rigger, sier Astrup til DN.

- Gamle rigger

Riggselskapene på Oslo Børs har det siste året vært hardt rammet av fall i prisene på utleie av rigger til oljeselskapene. Fallende investeringer fører samtidig til at etterspørselen faller.

Astrup advarer spesielt mot å gå inn i selskaper med mye gamle rigger.

- Gamle rigger kommer til å ha det veldig tøft fremover på grunn av kostnadsfokuset til oljeselskapene, understreker investoren.

(artikkelen fortsetter under videoen)

SE VIDEO: Astrup om hva han tror blir vinnerne og taperne på børsen:

Dette blir vinnerne og taperne
00:00
Publisert:

- God stemning

Astrup melder for øvrig om veldig god steming i Londons finansdistrikt.

- Det som er hovedårsaken til at folk er så optimistiske, er at det virker som at den europeiske sentralbanken er villig til å gjøre hva som helst for å redde finansmarkedene. Selv om det er ufattelig mye gjeld, er det derfor ikke noe frykt for ny gjeldskrise, sier han.

Astrup driver med investeringer innen transport, eiendom og energi i Norden gjennom forvaltningsselskapet Storm Capital Management. Selskapet forvalter i dag to fond samt det børsnotert eiendomsselskapet Storm Real  Estate.

I dag kan han blant annet nyte godt av et rekordlavt rentenivå:

- For de eiendommene vi er eksponert mot i Nord-Europa, ser vi at det nesten ikke er rentekostnader igjen, påpeker investoren.

Her kan du følge alle sakene fra Pareto-konferansen.

SE VIDEO: DNs utgavesjef Terje Erikstad kommenterer:

00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.