Konflikten om investor Oddvar Røysis 250 millioner kroners cruisekai-investering i Sognefjorden tilspisser seg. Investoren ønsker nå å rive et sjøhus tilhørende lokalavis-redaktørens familie.

Som DN tidligere har omtalt, ønsker Røysi etter en konflikt med lokalavisen og kommuneledelsen å rive ned cruisekaien, anlegget rundt og leiligheter han har bygget opp i tettstedet Skjolden de siste 12 årene.

Les mer her:

Vil rive sjøhus

Røysi har lagt store deler av skylden for sin beslutning på lokalavisen Sogn Avis og sjefredaktør Jan Inge Fardal, som har omtalt hans prosjekter i området flere ganger på lederplass. Røysi mener seg «hengt ut over langt tid», noe redaktøren på sin side avviser.

Nå ønsker Røysi å inkludere en eiendom som tilhører familien til Fardal i rivningssøknaden. Eiendommen det er snakk om er et naust og sjøhus i Skjolden.

- På anlegget i Skjolden har jeg bygget et meget flott nytt naust til familien til denne journalisten Jan Inge Fardal – så det må jo bli med i rivningssøknaden!, skriver Røysi i en e-post til DN, og legger til at han gjerne gjør det «omkostningsfritt».

- Målløs

Til utsagnet fra Røysi svarer Sogn Avis-redaktøren følgende:

- Dette henger ikke på greip. Jeg er usikker på hva jeg skal si og hvordan jeg skal kommentere et sånt utspill. Det er så hinsides, og jeg blir nesten målløs, sier han til DN.

Fardals familie eide et sjøhus som måtte rives grunnet Røysis planer. Investoren måtte deretter sette opp et nytt sjøhus som erstatning.

- Jeg er på ingen måte ute etter noen hevn. Dette er fra min side kun en opplysning nevnt knyttet til forventet respekt fra en ansvarlig redaktør, sier Røysi.

Fortsetter som planlagt

Kommuneadministrasjonen har på sin side ønsket å gå i dialog med Røysi etter tirsdagens beslutning om å rive cruisekaien. Røysis konflikt med kommunen handler om at han ønsket å bygge helikopterlandingsplass for å frakte cruisepassasjerer, noe kommunen nektet, blant annet etter sterk motstand fra lokalbefolkningen.  

Rådmannen i Luster kommune, Jarle Skartun, opplyser til DN at kommuneledelsen nå ønsker å forhandle om å enten bygge helikopterplass et annet sted i området enn Røysi ønsket eller at Røysi selger cruisekaien heller enn å rive den.

Investoren selv avholdt et internt evalueringsmøte torsdag ettermiddag, og besluttet at han ikke ønsker å snu med planene om å rive anlegget.

- Vi kjører løpet som planlagt, sier han, og legger til at han har fått «voldsomme reaksjoner» på DN-saken onsdag.

- Jeg kjenner til at det jobbes hardt i saken på alle plan, både kommunalt og privat, sier han til DN.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Elektrisk stemning i Philadelphia i natt: – Oppgjørets time er kommet

Petter Stordalen og Varner-brødrene bygger ny hotellgigant (DN+)

- Sluttpakken gjorde at jeg kunne oppfylle en drøm  

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

De beste taxfreekjøpene
Ut og reise i sommer? Her er de ti beste kjøpene på flyplassens taxfree.
05:26
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.