Dagens Næringsliv skrev torsdag at meglerhuset Agilis Securities blir fratatt alle konsesjoner fra Finanstilsynet. Grunnen er ifølge tilsynsmyndighetene at meglerhuset har drevet en investeringsrådgivning som har vært mer opptatt av egen inntjening enn kundenes ve og vel.

I en 14 siders rapport fra Finans-tilsynet beskrives mønsteret i Agilis Securities' investeringsrådgivning som bestående av «en aktiv megler, en passiv kunde, et kortsiktig fokus og en høy omsetningshastighet».

"Aggressiv tone"
Finanstilsynet har gjennomgått lydbåndopptaket til ni utvalgte meglere og 24 kunder gjennom to utvalgte uker i 2010.

- Selskapet har tappet kundene sine ved å skape et handelsmønster som har medført uforholdsmessig store kostnader. Poenget er at kundene har fått råd om å skifte ut aksjeposter svært ofte. Inntrykket vi sitter med er at en har vært for aggressiv overfor kundene og oppnådd dette store antallet transaksjoner, sier direktør Eirik Bunæs i Finanstilsynet til DN.

Store kundetap
En av Agilis kunder hadde kun investert 50.000 kroner i aksjemarkedet. Likevel betalte han 580.000 kroner i kommisjon til megleren (kurtasje) i perioden november 2008 til desember 2010.

Han endte med å tape totalt 135.000 kroner på handlene.

Flere kunder betalte over én million kroner i kurtasje-utgifter. I gjennomsnitt tapte kundene 340.000 kroner på handlene.

Bunæs sier det i denne saken er åpenbart at foretaket har satt egne interesser foran kundenes.





Anker til Finansdepartementet
Daglig leder og meglersjef Henrik Seland i Agilis Securities skriver i en epost til Dagens Næringsliv at han er «sterk uenig» i Finanstilsynets påstander og vil nå påklage avgjørelsen til Finansdepartementet.

«Vi ønsker i prinsippet ikke å prosedere dette i pressen på det nåværende tidspunkt, og fokuserer nå primært på utarbeidelse av en anke», skriver Seland.

Les også: Fem eldre damer tapte sparepengene på luksushotell


Hotelldrøm endte i dundrende konkurs for shippingarving

- Kjøpte sommerhus på Aruba i stedet for hytte på fjellet

- Drømmerne og spekulantene er borte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.