Nyheter

Nyhetsstudio

14:35|Martin Kværnes
Flakk vil selge Hexagon Composites-aksjer verd 163 mill.
Flakk Composites og Flakk Gruppen, kontrollert av milliardær Knut Flakk, vil gjennomføre et blokksalg på til sammen fem millioner Hexagon Composites-aksjer.
10:07|Malin Noem
Tryg varsler strategiske og organisatoriske endringer – inntil 270 ansatte i konsernet kan miste jobben
Skadeforsikringsselskapet Tryg melder om strategiske og organisatoriske endringer.Trygs konsernsjef, Johan Kirstein Brammer, sier de kunngjør flere strategisk viktige endringer som vil styre den samlede konkurransekraften til konsernet. Selskapet er det største skadeforsikringsselskapet i Skandinavia.– Vi må sikre at vår organisasjon er rigget for å levere på 2024-målene, samtidig som vi forbereder oss for en ny strategiperiode. Dette gjelder både bemanning, kostnadsbase og måtene vi arbeider og samarbeider på. Vi skal trekke fordeler av Trygs størrelse og struktur når vi går inn i en fremtid preget av usikker makroøkonomi, sier Brammer.En konsekvens av dette er at antallet ansatte vil reduseres med 250 til 270 ansatte, opplyses det.– Vi har arbeidet aktivt for å redusere antall personer som blir berørt, for eksempel ved at ledige stillinger ikke blir besatt, og vil fortsatt have dette fokus. Det er trist å si farvel til gode kolleger, men dette er helt nødvendig for å gjennomføre de endringene som må til, legger han til.Det er ikke opplyst om stillingene som kuttes er i Norge, Sverige eller Danmark. DN får opplyst at de fleste av årsverkene er i Danmark.Bakgrunnen for endringene er det makroøkonomiske bildet som har forandret seg betydelig siden selskapet la frem sin strategi og finansielle mål for 2024, i 2021.
10:00|NTB
Equinor klar for mulig rettssak om Rosebank
Equinor sier de vil forholde seg til et mulig søksmål mot det omstridte Rosebank-feltet, men forsvarer utbyggingen.Klimaaktivister har varslet søksmål etter at Storbritannia nå har gitt endelig godkjennelse til det store oljeprosjektet. Equinor får hard kritikk av norske og internasjonale organisasjoner.– At det blir en rettslig prøving av demokratiske vedtak, det må vi forholde oss til. Det viktige for oss er å gå i gang med utbyggingen, sier Ola Morten Aanestad, pressetalsperson for leting og produksjon internasjonalt i Equinor.– Vi er enig i at energiomstillingen går for sent på global basis, og vi skulle gjerne gjort mer raskere. Men så lenge verden trenger olje og gass, er det viktig å sikre produksjon på en måte som gir lavere utslipp, sier han.I den britiske debatten er det blitt sagt at Equinor får skatteletter på over 50 milliarder kroner.– Dette er en stor investering for oss og partnere våre, som bidrar til veldig store inntekter og ringvirkninger for Storbritannia. Det har vært ulike påstander om subsidier som ikke medfører riktighet, sier Aanestad.
07:17|Malin Noem
Teknologiselskapet Q-free til himmels på Oslo Børs
Oslo Børs steg 1,2 prosent onsdag.Oljeprisen fortsetter å stige, og et fat nordsjø brent olje handles nå for 94 dollar. Teknologiselskapet Q-free steg 95,3 prosent, etter det ble kjent at et kanadisk fond og Rieber & Søn vil kjøpe opp selskapet.
07:11|Malin Noem
Multiconsult lander ny kontrakt med Bane Nor SF
Multiconsult skal være med å utvikle toglinjer i Røyen og Bondivann for Bane Nor SF.Kontrakt har en estimert verdi på 26 millioner kroner, opplyses det. 
06:41|TDN Direkt
Handelsbanken Capital Markets oppgraderer Borregaard
Handelsbanken Capital Markets oppgraderer Borregaard til outperform fra market perform, med et kursmål på 227 kroner per aksje, opp fra 222 kroner.Det fremgår av en oversikt onsdag.
06:40|TDN Direkt
Arctic Securities nedjusterer kursmålet på Nordic Semiconductor
Arctic Securities nedjusterer kursmålet på Nordic Semiconductor til 120 kroner pr aksje, fra 145 kroner, og gjentar en holdanbefaling.Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset onsdag.Meglerhuset har nedjustert omsetningsestimatet for 2023–2025 med 7–14 prosent etter resultatvarselet i tredje kvartal.– Mens vi ser et bull-case i horisonten mangler vi fortsatt datapunkter og kommentarer for både når og hvor betydelig et oppsving i NODs forbrukerlignende sluttmarked vil være. Sammen med lunkne multipler mot sammenlignbare selskaper, det vil si lignende rabatt som i prepandemiske år, og fortsatt meningsfull fri kontantstrøm priset inn, gjentar vi vår holdanbefaling, skriver meglerhuset.
06:27|TDN Direkt
OMV har gjort et gassfunn i Norskehavet
OMV har gjort et gassfunn i brønn 6607/3-1 S, som ligger 45 kilometer sørøst for Aasta Hansteen-feltet i Norskehavet.Det fremgår av en melding fra Oljedirektoratet onsdag.Foreløpig beregning viser at funnet «Velocette» er mellom 0,2 og 1,8 millioner kubikkmeter utvinnbare oljeekvivalenter.De tre rettighetshaverne, OMV (operatør), Inpex Idemitsu og Longboat Japex «vil vurdere funnet videre».Det var riggen Transocean Norge som boret brønnen, som var den første som er blitt boret i utvinningstillatelse 1016. Transocean Norge skal nå flyttes til utvinningstillatelse 836 S, der Wintershall Dea er operatør.
06:21|Malin Noem
CSAM Health bytter navn
CSAM Health bytter navn til Omda, opplyser selskapet i en børsmelding.Navnebyttet skjer for å representerer en ny fase i selskapet og for å «ta neste steg i vekstreisen», heter det.
06:20|Malin Noem
Subsea 7 landet milliardkontrakt
Subsea 7 har landet ny storkontrakt, opplyser selskapet i en børsmelding onsdag.

Nyheter