Nyheter

Nyhetsstudio

14:55|TDN Direkt
USA: Råoljelagrene steg sist uke
De amerikanske råoljelagrene steg 2,7 millioner fat i forrige uke til 460 millioner fat.Det viser statistikk fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy, EIA.På forhånd var det ventet at lagrene skulle være opp 1,6 millioner fat på ukesbasis, ifølge Trading Economics.Tallene fra API viste tirsdag kveld en oppgang i råoljelagrene på 4,1 millioner og en nedgang på 2,5 millioner fat i bensinlagrene forrige uke.
13:03|Lene Marita Berg Hermann
Finanstilsynet kritiserer Clarksons Securities for spredning av ulovlig innsideinformasjon
I en fersk tilsynsrapport kritiserer Finanstilsynet meglerhuset Clarksons Securities for ulovlig spredning av innsideinformasjon. Kritikken gjelder meglerhusets bistand ved emisjonen i Borr Drilling i august 2022. Forut for emisjonen ble det gjennomført en såkalt «markedssondering», som vil si at meglerhuset ga innsideopplysninger til mulige investorer før transaksjonen ble offentliggjort som ledd i vurderingen av investorenes interesse i emisjonen. For at en slik sondering ikke skal føre til ulovlig spredning av innsideinformasjon, må den som mottar informasjonen som et minimum gi en «klar og utvetydig aksept til å ta imot innsideinformasjon», heter det i tilsynsrapporten. I forbindelse med Borr-emisjonen ble det ikke mottatt et slikt samtykke fra to av investorene. Når dette skjer er det en forventning om at foretakene avstår fra å dele innsideinformasjonen, noe Clarksons Securities ikke gjorde. Til tross for at Finanstilsynet mener Clarksons Securities har ulovlig spredt innsideinformasjon i forbindelse med Borr-emisjonen, har det allikevel besluttet å gi meglerhuset kritikk. Dette er blant annet fordi investorkundene var kjent med at sonderingen innebar deling av innsideinformasjon, heter det i rapporten. «Finanstilsynet anser likevel forholdet som alvorlig, og forventer at Foretaket vil ha et særlig fokus på dette området i tiden fremover», avslutter tilsynsrapporten. Reglene for ulovlig spredning av innsideinformasjon er regulert i verdipapirhandelloven som gjennomfører EUs markedsmisbruksforordning. Brudd på forordningen kan føre til bøter på flere titall millioner. 
11:58|NTB-AP-AFP
Biden vil tredoble tollen på kinesisk stål og aluminium
President Joe Biden, som er på valgkampturné i et industriområde i vippestaten Pennsylvania, går inn for å tredoble tollen på kinesisk stål og aluminium.Forslaget skulle legges frem på et møte med stålarbeidere i Pittsburgh onsdag og begrunnes i et ønske om å beskytte amerikanske arbeidere og produsenter mot det han kaller urettferdig konkurranse fra billig kinesisk import.– Kinesiske subsidier til sin stål. og aluminiumsindustri betyr at amerikanske høykvalitetsprodukter undergraves av billige kinesiske alternativer som produseres med høyere utslipp, heter det i en begrunnelse fra Det hvite hus.Både Biden og Donald Trump har de siste dagene drevet valgkamp i Pennsylvania, som trolig spiller en avgjørende rolle ved presidentvalget til høsten. Det hvite hus insisterer likevel på at utspillet har mer å gjøre med å skjerme amerikansk produksjon enn å appellere til arbeidervelgere.Det hvite hus mener at det globale markedet og fri konkurranse undergraves av Kinas overproduksjon, men høyere toll innebærer risiko. Dyrere stål og aluminium kan øke prisen på biler, bygningsmaterialer og andre produkter for amerikanske forbrukere.
11:34|TDN Direkt
TGS-sjef nominert som styremedlem i International Seaways
Konsernsjef Kristian K.
11:21|TDN Direkt
Konkurransetilsynet godkjenner fusjon med Sparebank 1 Sørøst-Norge
Konkurransetilsynet har onsdag klarert sammenslåingen av Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge.Det fremgår av meldinger fra bankene.Sammenslåingen er fortsatt betinget av at Finanstilsynet og Finansdepartementet gir nødvendige myndighetsgodkjennelser uten vilkår eller på vilkår som ikke vesentlig endrer forutsetningene bankene har lagt til grunn ved inngåelsen av fusjonsplanen.Det tas sikte på gjennomføring av fusjonen 1. oktober 2024, ifølge meldingene.
11:06|TDN Direkt
Jinhui Shipping-datterselskap leier inn tørrbulkskip i minst 33 mnd.
Jinhui Marine, et heleid datterselskap av Jinhui Shipping, har inngått en charteravtale med Olam Maritime Freight for leie av det 2017-bygde tørrbulkskipet «True Neptune» (207.672 dwt) for en periode på minst 33 måneder til en rate på 31.500 dollar per dag.Det fremgår av en melding onsdag.Fartøyet ventes å bli levert mellom 1. januar 2025 og 31. mars 2025.
10:49|Lene Marita Berg Hermann
Tesla ber aksjonærene godkjenne Elon Musks godtgjørelsespakke på 600 mrd.
I slutten av januar i år annullerte en domstol i den amerikanske delstaten Delaware Elon Musks godtgjørelsespakke fra 2018. Den omstridte pakken er verdt omtrent 56 milliarder dollar, eller 600 milliarder kroner etter dagens kurs. Nå ber elbilprodusenten Tesla aksjonærene om å godkjenne godtgjørelsen under generalforsamlingen 13. juni i år, skriver Bloomberg. I skrivet utstedt onsdag, informerte Tesla om at det også vil be generalforsamlingen om å flytte selskapets formelle registreringsadresse til delstaten Texas, fra Delaware.Les også:
10:38|Kimmo Risbakken
Circa Group med ny, midlertidig finansdirektør
Circa Group melder at selskapet har hyret Erik Berger som en midlertidig erstatter for finansdirektør Tone Leivestad.
09:52|TDN Direkt
President Biden vil ta til orde for høyere tariffer på kinesisk stål og aluminium
USAs president Joe Biden vil onsdag ta til orde for høyere tariffer på kinesisk stål og aluminium når han taler til fagforeningsmedlemmer i Pennsylvania.
09:16|Lene Marita Berg Hermann
Oljeprisen speiler et avventende marked før Israels svar på Iran-angrep
Irans angrep mot Israel i lørdag kveld, økte sannsynligheten for en større krig i oljerike Midtøsten.

Børskommentarer