Nyheter

Nyhetsstudio

11:47|Gustav Lindbäck
Forvaltningskapitalen til BlackRock har bikket historiske 10.600 milliarder dollar
BlackRock sin forvaltningskapital har nådd et historisk toppunkt på 10.600 milliarder dollar. Verdens størst investeringsselskap rapporterer om inntekter på 4.81 milliarder dollar i andre kvartal, en oppgang på åtte prosent. Ifølge Bloomberg-estimater var resultatet ventet å ligge på 4.84 milliarder dollar, det melder Financial Times. 
11:41|Anders Furuset
Helge Gåsø bestiller to brønnbåter
Rederiet Njord Aquashipping, som eies av laksegründer Helge Gåsø fra Frøya, har bestilt to nye brønnbåter, opplyses det i en melding mandag.De nye båtene skal bygges ved Aas Mek. Verksted, og leveres i 2027. Båtene får en brønnkapasitet på 4700 kubikk hver, og skal kunne brukes til transport av både smolt og slakteklar laks samt avlusning og behandling av laks.Prisen for båtene oppgis ikke. Båtene skal ha diesel elektrisk fremdrift, og varmegjenvinning.Mens det tidligere ble bestilt og bygget en rekke slike båter hvert år, ble det full stopp i nybyggmarkedet etter første melding grunnrenteskatten i september 2022. De seneste par ukene har det imidlertid blitt offentliggjort fem nye kontrakter.Forrige uke meldte Sølvtrans at det har bestilt to båter. Uken før det var det Aquaship som meldte om bestilling av en ny båt, med opsjoner på ytterligere to.
10:27|Gustav Lindbäck
Foreløpig oppgang i førhandelen
De store amerikanske indeksene har en foreløpig oppgang i førhandelen etter attentatforsøket mot Donald Trump i  Pennsylvania lørdag ettermiddag lokal tid. De store indeksene på Wall Street ser slik ut tidlig mandag ettermiddag:S&P 500-indeksen er opp 0,42 prosent.Teknologitunge Nasdaq har en oppgang på 0,49 prosent.Industritunge Dow Jones  er opp  0,48 prosentAmerikansk dollar har styrket seg mot en rekke valutaer mandag morgen og fortsatte dermed oppgangen som kom umiddelbart etter attentatforsøket på Donald Trump i helgen.Seniorøkonom Oddmund Berg i DNB Markets skriver i en rapport mandag morgen at man bør stålsette seg for markedsbevegelser som reflekterer større sjanse for gjennomslag av Trumps politikk de neste dagene. Berg trekker frem skattekutt og proteksjonisme via økte tariffer som mulige utfall. 
08:52|Gustav Lindbäck
Konserndirektør i Orkla kjøper aksjer for 900.000 kroner
Konserdirektør for investeringer i Orkla, Øyvind Torpp, har gjennom sitt heleide investeringsselskap Syno Invest, kjøpt 10.000 aksjer i Orkla. Torpp handlet for en kursverdi på 90,5 kroner per aksje, hvilket tilsvarer en ordreverdi på 905.000 kroner. Investeringsdirektøren har etter transaksjonen 90.000 aksjer i Orkla. 
08:17|Jonas Solgård
Trump-selskap til værs i førhandelen på Wall Street
Trump Media & Technology Group, det børsnoterte selskapet som står bak det sosiale mediet Truth Social, stiger over 60 prosent i førhandelen på Wall Street mandag formiddag norsk tid. Bevegelsen kommer etter helgens attentatforsøk på Donald Trump under et valgmøte i Pennsylvania lørdag, der ekspresidenten ble truffet av en kule i høyre øre. Les mer her:
08:08|Gustav Lindbäck
Børsfall for Hermana
Det norske investeringsselskapet har mandag formiddag falt 6,88 prosent på børs siden fredag forrige uke. Selskapet hadde sin første dag på Oslo Børs 18 juni i år. Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1,3 millioner kroner. Netto kontantstrøm generert fra driftsinntekter i løpet av andre kvartal var på -3,2 millioner kroner grunnet lave inntekter fra Dana-lisensavtalen og høye kostnader i kvartalet på grunn av lisensavtalen, opplyser selskapet i en børsmelding. Driftskostnadene for andre kvartal endte på - 6,6 millioner kroner , hovedsakelig på grunn av støttetjenester fra Magnora ASA og noteringsrelaterte utgifter fra juridiske og finansielle rådgivere. 
07:22|Jonas Solgård
Luksusmerke stuper på børs etter resultatvarsel og sjefsbytte
Luksusmerket Burberry stuper over elleve prosent på London-børsen mandag morgen, etter at det tidligere på morgenen sendte ut et resultatvarsel og byttet ut sjefen med umiddelbar virkning. I oppdateringen gikk det frem at salget i selskapets regnskapsmessige første kvartal falt 22 prosent til 458 mill. britiske pund, sammenlignet med samme kvartal året før. I tillegg ble utbytter satt på pause og Jonathan Akeroyd går på dagen som konsernsjef etter under to og et halvt år. – Resultatene i kvartalet er skuffende. Vi har beveget oss raskt med en kreativ omstilling i et luksusmarked som er mer utfordrende enn vi ventet. Svakhetene på starten av det regnskapsmessige året har forverret seg, og dersom det fortsetter venter vi å rapportere et driftsmessig underskudd i første halvår, sier styreleder Gerry Murphy i meldingen. 
07:09|Jonas Solgård
Orkla stiger markant på børs etter tallslipp
Orkla-aksjen var opp over fem prosent i tidlig handel på Oslo Børs, etter at selskapet la frem tall for andre kvartal før handelsstart. Aksjen omsettes for rett over 90 kroner, noe som priser selskapet til drøyt 90 mrd. kroner. Aksjen er opp over 20 prosent hittil i år. Andre kvartal endte med en resultatvekst på over 40 prosent. Les mer her:
06:02|Martin Kværnes
Ny storaksjonær i Beerenberg
Det Oslo Børs-noterte selskapet Beerenberg har fått Altrad Investment Authority som ny storaksjonær, ifølge en børsmelding.Investeringsselskapet eier nå 24,7 prosent av Bereenberg, etter at Segulah og Alpinvest solgte seks millioner aksjer den 5. juli.Hele Beerenberg prises til 750 millioner kroner. Akjsen har steget 88 prosent siden årsskiftet.

Finansnytt