08. des., 16:02Okeanis Eco Tankers noteres på børsen i New York08. des., 15:44Arne Fredly har solgt 1,75 mill. aksjer i Hunter Group08. des., 13:33Rentene bykser etter amerikanske jobbtall08. des., 12:41Oslo Børs om Solstad-konflikten: Ser «rutinemessig» på forholdet08. des., 10:01Tvangsinnløser resten av aksjonærene i BW Ideol08. des., 09:06NHO-undersøkelse: Kun oljebedrifter har tro på fremtiden08. des., 06:57Sveaas kjøper aksjer i Solstad Offshore08. des., 06:01Styreleder handler litt08. des., 05:54Oljeprisen går mot syvende uke på rad med fall08. des., 04:19Nervøs ukeslutt ved Asia-børsene

08. des., 16:02|Jonas Solgård
Okeanis Eco Tankers noteres på børsen i New York
Det greske rederiet Okeanis Eco Tankers melder fredag ettermiddag at selskapets aksjer skal noteres på børsen i New York, med første handelsdag mandag 11.
08. des., 15:44|Jonas Solgård
Arne Fredly har solgt 1,75 mill. aksjer i Hunter Group
Apollo Asset Limited, selskapet som kontrolleres av den Monaco-baserte investoren Arne Fredly, har solgt 1,75 millioner aksjer i rederiet Hunter Group, fremgår det av en flaggemelding fredag ettermiddag. Fredly gjorde comeback på aksjonærlisten da selskapet hentet 21,5 mill. kroner i ny kapital i slutten av november. Han var tidligere største eier i rederiet, men solgte seg helt ut på nyåret. Etter emisjonen eide han nesten ti prosent. Aksjesalget som blir meldt fredag ettermiddag tilsvarer fire prosent av aksjene i Hunter Group. Etter transaksjonen eier Apollo rundt 1,04 prosent av aksjene i selskapet, opplyses det. Det oppgis ingen salgskurs for aksjene, men legger man fredagens sluttkurs på 1,94 kroner til grunn er aksjeposten verdt cirka 3,4 millioner kroner. Hunter Group er verdsatt til bare 84 mill. kroner på Oslo Børs etter at det i fjor solgte unna skip og tømte selskapet for kapital ved å gi store utbytter til aksjonærene. 
08. des., 13:33|Martin Kværnes
Rentene bykser etter amerikanske jobbtall
Den effektive renten på amerikansk statsgjeld med ti års løpetid, gjerne referert til som verdens viktigste rente, bykset fra 4,17 til 4,27 prosent fredag ettermiddag. Samtidig stiger toårsrenten fra 4,6 til 4,7 prosent.Oppgangen kom etter at det ble kjent at den amerikanske arbeidsledigheten falt fra 3,9 til 3,7 prosent forrige måned. Det ble skapt 199.000 nye jobber, mot forhåndsestimatet på 183.000.I førhandelen peker de ledende børsindeksene svakt ned. Den ordinære handelen åpner 15.30.Jobbtallene tyder på at den amerikanske økonomien fortsatt viser styrke, tross den bratteste renteoppgangen på flere tiår. Frykten er at den amerikanske sentralbanken må stramme til enda hardere.
08. des., 12:41|Kathinka Hartwig
Oslo Børs om Solstad-konflikten: Ser «rutinemessig» på forholdet
Tidligere fredag skrev DN at UiO-professor Mads Andenæs mener Kistefos har en god sak i kampen mot Kjell Inge Røkke og Aker.Han kom samtidig med kritikk mot Oslo Børs. – Brudd på likebehandling under restruktureringen kan føre til at den blir ugyldig og til erstatningsansvar. Her har Børsen en oppgave og aksjonærer kan bringe krav for domstolene, sier han.Men at Oslo Børs kommer til å gripe inn er UiO-professoren skeptisk til.– Jeg tviler på Børsens evne til å håndtere denne typen spørsmål. Saken er viktig for troverdigheten til Oslo Børs som markedsplass. Den har tidligere vist tilbakeholdenhet, og store aktører har fått ta seg til rette. Ikke minst norske favoritter med stor makt, både i markedet og ellers, som Aker og Røkke, sier Andenæs.Børsdirektør Øivind Amundsen opplyser til DN at Oslo Børs «rutinemessig ser på forholdet». Han viser til at når det er snakk om likebehandling, er Oslo Børs ifølge verdipapirhandelloven forpliktet til å sørge for at markedet har tilgang på lik informasjon. De øvrige likebehandlingspliktene har selskapene selv ansvar for å etterleve, påpeker han. – I tillegg har vi tatt inn bestemmelser om likebehandling i regelverket til Oslo Børs. Dette er en selvpålagt oppgave. Vi følger opp selskapene på våre markedsplasser i tråd med dette regelverket og vurderer handlinger som kan innebære forskjellsbehandling av aksjonærer, sier Amundsen, og legger til: – Vi har satt terskelen høyt for å overprøve selskapenes vurderinger og beslutninger, ettersom det etter loven er selskapenes plikt til ikke å forskjellsbehandle aksjonærene på et usaklig grunnlag. Det er altså selskapenes styrende organer som må påse at aksjonærer ikke usaklig forskjellsbehandles.Amundsen avviser at Børsen har vist tilbakeholdenhet tidligere, slik Andenæs sier. Samtidig påpeker han at Børsen har mulighet til å veilede, fremsette kritikk eller ilegge selskaper overtredelsesgebyr, men at Børsen aldri vil kunne reversere en transaksjon. Les også:
08. des., 10:01|Jonas Christensen
Tvangsinnløser resten av aksjonærene i BW Ideol
I en melding fra BW Ideol fremkommer det at BW Sirocco Holdings benytter seg av retten til å tvangsinnløse de resterende aksjonærene i selskapet.BW Sirocco Holdings kom i november med bud på hele selskapet.I går hadde de over 95 prosent av aksjene.
08. des., 09:06|NTB
NHO-undersøkelse: Kun oljebedrifter har tro på fremtiden
Fremtiden ser mørkere ut enn på lenge, ifølge medlemsbedriftene i NHO.
08. des., 06:57|Kathinka Hartwig
Sveaas kjøper aksjer i Solstad Offshore
Christen Sveaas' Kistefos og Kistefos Investment kjøpte torsdag 500.000 aksjer hver i supplyrederiet Solstad Offshore, fremgår det av en melding fredag morgen. Det opplyses ikke hvilken kurs aksjene ble kjøpt til, men dersom man legger torsdagens sluttkurs til grunn, er transaksjonen på 27,6 millioner kroner.Etter kjøpet eier de to selskapene totalt 13.326.000 aksjer i selskapet, tilsvarende en eierandel på 16,18 prosent. De nye aksjene vil bli terminfinansiert, opplyses det.Torsdag slapp Sveaas en ordentlig kraftsalve mot Kjell Inge Røkkes Aker og måten det har håndtert restruktureringen i Solstad Offshore. Aker-systemet står for det aller meste av kapitaltilførselen, i det Sveaas mener er en «grov forskjellsbehandling» av aksjonærene.– Dette er en av de mest grisete transaksjonene vi har sett på Oslo Børs, sa Sveaas, som gjennom Kistefos er nest største aksjonær i Solstad, bak Aker.Les mer her:
08. des., 06:01|Jonas Christensen
Styreleder handler litt
Styreleder Even Matre Ellingsen i Eqva har gjennom sitt selskap Neve Eiendom kjøpt 10.000 aksjer i Eqva, ifølge en melding fredag.
08. des., 05:54|Jonas Christensen
Oljeprisen går mot syvende uke på rad med fall
Oljeprisen stiger et snaut prosent fredag morgen, men det er langt ifra nok til å hente igjen fallet fra tidligere i uken.
08. des., 04:19|Morten Iversen
Nervøs ukeslutt ved Asia-børsene
Tokyo-børsen har ledet nedgangen fredag formiddag etter overraskende svake reviderte bnp-tall for tredje kvartal.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.