17:35|Leila Feratovic
Handelsbanken i fersk analyse: – En overraskende renteheving kan ikke utelukkes
En rekke faktorer kan dra i retning av ny renteheving.
16:44|Leila Feratovic
Enorm interesse førte til serverkrasj på Gamestops generalforsamling
Generalforsamlingen for Gamestops aksjonærer gikk av stabelen torsdag ettermiddag norsk tid. På grunn av enorm interesse krasjet serverne etter enorm interesse. Det melder CNBC. Krasjet kommer etter at Wall Street Bets-kjendisen Keith Gill igjen begynte å poste etter lang tid borte fra det populære Reddit-forumet. Aksjen er opp seks prosent torsdag. 
13:15|Kimmo Risbakken
Elopak med ny kredittlinje på 210 mill. euro
I en børsmelding opplyser Elopak at det har stablet opp en bunke banker som gir en kredittfasilietet på 210 millioner euro.
11:13|Bjørn Borkamo
Havila Shipping får Equinor-kontrakt på tre skip
Havila Shipping melder torsdag at det er inngått tre ettårs-kontrakter på PSV-fartøyene Havila Clipper, Havila Fanø og Havila Herøy, alle med Equinor. Hver kontrakt har opsjoner på seks ganger én måned, og oppstart er innen utgangen av juli.
09:12|Bjørn Borkamo
Western Bulk med ny sjef for det indiske hav
Western Bulk opplyser i en børsmelding at det har utnevnt Amit Jakhmola som selskapets nye leder for virksomheten som går over det indiske hav, etter sterk vekst i Panamax-segmentet.
08:56|Jonas Solgård
Tesla-aksjen rykker til i førhandelen
Tesla stiger nesten syv prosent i tidlig førhandel på Wall Street torsdag. Det skjer etter at Elon Musk natt til torsdag norsk tid la ut en melding på X/Twitter med angivelige foreløpige talte stemmer før kveldens generalforsamling i Tesla. Grafene viste at lønnspakken får ja, det samme med den foreslåtte flyttingen til Texas. Les mer her:
06:11|Jonas Solgård
Musk sier lønnspakken blir godkjent
Elon Musk sendte natt til torsdag ut en melding på X/Twitter, der han skriver at lønnspakken og flyttingen til Texas blir godkjent på generalforsamlingen, som finner sted torsdag kveld norsk tid. «Takk for støtten», heter det. Musk viser til to grafer som angivelig er foreløpig talte stemmer, der det går frem at lønnspakken blir godkjent med god margin. Etter at Musks kompensasjonsplan, bestående av et lass med aksjeopsjoner, ble nullet av en domstol i Delaware tidligere i år har generalforsamlingen på nytt blitt bedt å stemme for eller mot.Planen fikk overveldende støtte da den ble vedtatt i 2018. Forslaget om å flytte Teslas juridiske adresse fra Delaware til Texas kom tilsynelatende som følge av utnullingen av lønnspakken.Les mer her:
05:29|Jonas Solgård
Uendret oljepris og svakere krone
Oljeprisen (brent spot) holder seg på drøyt 82 dollar per fat, et nivå den har ligget på gjennom uken. Brent-oljen har steget knappe syv prosent så langt i år. Ellers handler kronen noe svakere mot både dollar (10,6) og euro (11,4) i morgentimene onsdag. Dollaren svekket seg tydelig mot kronen etter at inflasjonstall for mai ble sluppet onsdag ettermiddag, men hentet seg noe inn gjennom kvelden. Da holdt Federal Reserve renten uendret akkurat som ventet, mens det ble signalisert ett rentekutt i 2024. På dagens kalender står Norges Banks Regional nettverk, som slippes klokken 10.00. 
03:07|Morten Iversen
Tek-styrt oppgang ved Asia-børsene
Investorer ved Asia-børsene har reagert positivt på Fed-konklusjonene og inflasjonsrapporten for mai, som kom tidligere på onsdag og viste en svakere prisvekst enn ventet.Kospi-indeksen ved Seoul-børsen steg med 1,5 prosent den første handelstimen og er på det høyeste nivået på ett år. SK Hynix og Samsung Electronics, som er viktige leverandører til teknologisektoren og kunstig intelligens, er blant vinnerne. Samsung er 2,7 prosent høyereTaipei-indeksen åpnet 1,7 prosent høyere og er på all-time high. Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) steg med over to prosent like etter handelen startet.Nikkei-indeksen startet med en solid oppgang, men har avtatt og har falt med 0,2 prosent i løpet av formiddagshandelen.Arbeidsmarkedsrapporten fra Australia kom inn bedre enn ventet. Det var ventet 30.000 flere i jobb i mai, men det endte på 39.700. I motsetning til i april, hvor deler av veksten kom fra deltidsjobber, var det denne gangen heltidsjobber.– Finansmarkedene har gitt opp håp om rentekutt i Australia i år. Dagens rapport vil ikke skape for mye oppstyr, sier analysesjef for Asia-regionen, Robert Carnell, i en rapport.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.