23. feb., 15:05Hurtigruten i mål med refinansiering – 14 mrd. i frisk kapital og omforhandlede låneavtaler23. feb., 13:08Måsøval selger slakteri23. feb., 09:14Forbrukertilliten stiger videre i februar23. feb., 08:41Nok en toppnotering i det europeiske aksjemarkedet23. feb., 08:31Tysk kjemikaliegigant varsler ytterligere kostnadskutt23. feb., 08:13Britisk banktopp tjente over 100 mill. kroner i fjor23. feb., 07:34Proximar tapte 30 mill. på driften i fjerde kvartal – venter første slakt i år23. feb., 07:06Stabil gjeldsvekst i husholdningene23. feb., 06:57Equinor: Fått godkjennelse for Empire Wind i USA23. feb., 06:49Volvo vil dele ut Polestar-aksjer for 9,5 mrd. svenske kroner – aksjen faller

23. feb., 15:05|Jacob Trumpy
Hurtigruten i mål med refinansiering – 14 mrd. i frisk kapital og omforhandlede låneavtaler
Hurtigruten Group melder fredag ettermiddag at det har gjennomført en omfattende refinansiering av milliardgjeld og tilførsel av frisk kapital fra eierne, med oppkjøpsfondet TDR Capital i spissen.
23. feb., 13:08|TDN Direkt
Måsøval selger slakteri
Måsøval har inngått en avtale om salg av slakteriet Western Seaproducts til Ode AS, som i løpet av inneværende måned vil overta slakteriet på VartdalDet fremgår av en melding fredag.
23. feb., 09:14|Jonas Solgård
Forbrukertilliten stiger videre i februar
Forbrukertillitsindeksen (CCI) for februar viser positiv utvikling for alle de fire delindikatorene, og steg fra minus 18,5 poeng i januar til minus 15,4 poeng i februar.  For andre måned på rad er endringen statistisk sikker, og månedens indeks er markant høyere enn gjennomsnittet for både siste kvartal, halvår og år. CCI har ikke vært høyere siden april i 2022. Etter det historiske bunnpunktet i oktober 2022, har trenden vært stigende, men med flere tilbakeslag underveis, heter det i en pressemelding. Tall over null indikerer at forbrukerne generelt sett venter sterkere økonomi, mens et tall under null indikerer en forventning om svakere økonomi. Indeksen har vært i minus siden sent i 2021. – Stadig flere synes å tro at det tyngste ligger bak dem. Nå er det omtrent like mange som tror at husholdningens økonomi om 12 måneder vil være bedre enn dårligere enn i dag. Vi må tilbake til målingen før Russlands fullskalainvasjon av Ukraina 24. februar 2022 for å finne tilsvarende balanse, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion, i meldingen.
23. feb., 08:41|Jonas Solgård
Nok en toppnotering i det europeiske aksjemarkedet
Den brede Stoxx Europe 600-indeksen stiger 0,2 prosent fredag formiddag og har dermed nådd sin andre toppnotering på like mange dager. Den forrige toppnoteringen ble nådd torsdag og hadde stått siden januar 2022. Aksjemarkedet i Europa følger dermed etter nok en jubeldag på Wall Street torsdag kveld, da Nvidia dro med seg Nasdaq opp nesten tre prosent. Oppturen fortsatte i Asia-handelen natt til fredag norsk tid. Her hjemme var Oslo Børs så vidt i minus i tidlig handel. Les mer her:
23. feb., 08:31|Jonas Solgård
Tysk kjemikaliegigant varsler ytterligere kostnadskutt
Den tyske kjemikaliegiganten BASF kunngjorde fredag morgen at det går i gang med kostnadskutt på én milliard euro knyttet til virksomheten i hjembyen Ludwigshafen. Det blir blant annet vist til lavere etterspørsel og påfølgende svake resultater for virksomheten i Tyskland i fjor, der også kostnadene har skutt til værs som følge av høyere energipriser. Kostnadskuttprogrammet som ble kunngjort fredag kommer på toppen av et tidligere kuttprogram som ble startet i 2022, på 1,1 milliard euro. Inntektene i 2023 falt til 22,8 mrd. euro, ned fra 30 mrd. året før, mens driftsresultatet (ebit) nesten ble halvert til 3,8 mrd. euro. Det ble foreslått et utbytte på 3,4 euro per aksje for 2023, til sammen tre milliarder euro. Det er det samme som året før. 
23. feb., 08:13|Jonas Solgård
Britisk banktopp tjente over 100 mill. kroner i fjor
Bill Winters, toppsjef i Standard Chartered, hadde en samlet lønnspakke på rett i underkant av ti millioner dollar (7,8 mill.
23. feb., 07:34|TDN Direkt/Jonas Solgård
Proximar tapte 30 mill. på driften i fjerde kvartal – venter første slakt i år
Proximar Seafood fikk et driftsresultat på -30 millioner kroner i fjerde kvartal 2023, mot -8 millioner kroner i samme periode året før.Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.Selskapet fikk et resultat før skatt på -53 millioner kroner i fjerde kvartal 2023, mot -9 millioner kroner i samme periode året før. Selskapet hadde ingen omsetning i perioden.I børsmeldingen skriver selskapet at det venter å gjennomføre første slakting i tredje kvartal i år. 
23. feb., 07:06|Jonas Solgård
Stabil gjeldsvekst i husholdningene
Gjeldsveksten i husholdningene var 3,3 prosent på årsbasis i januar, fremgår det av ferske tall fra SSB fredag morgen. I desember i fjor var årstakten på 3,4 prosent. Husholdningene har vært forsiktige med å ta opp mer gjeld i en lengre periode og fortsetter denne trenden i januar, skriver SSB. Samlet sett var gjeldsveksten på 3,5 prosent på årsbasis i januar, ned fra 3,7 prosent i desember. Ved utgangen av januar 2024 summerte publikums gjeld seg til 7 280 milliarder kroner, skriver SSB.
23. feb., 06:57|TDN Direkt
Equinor: Fått godkjennelse for Empire Wind i USA
Equinor har fått godkjent utbyggings- og driftsplan for Empire Wind-prosjektet fra amerikanske myndigheter.
23. feb., 06:49|Jonas Solgård
Volvo vil dele ut Polestar-aksjer for 9,5 mrd. svenske kroner – aksjen faller
Volvo Cars skriver i en pressemelding fredag morgen at det vil dele ut Polestar-aksjer til sine egne aksjonærer for til sammen 9,5 mrd.

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.