03:17|Morten Iversen
Blandet ved Asia-børsene – ny nedgang ved Hongkong-børsen
Det er en avventende holdning ved Asia-børsene tirsdag formiddag uten de store bevegelsene.
15. juli, 11:47|Gustav Lindbäck
Forvaltningskapitalen til BlackRock har bikket historiske 10.600 milliarder dollar
BlackRock sin forvaltningskapital har nådd et historisk toppunkt på 10.600 milliarder dollar. Verdens størst investeringsselskap rapporterer om inntekter på 4.81 milliarder dollar i andre kvartal, en oppgang på åtte prosent. Ifølge Bloomberg-estimater var resultatet ventet å ligge på 4.84 milliarder dollar, det melder Financial Times. 
15. juli, 10:56|Jonas Solgård
Advarer om stigende fransk statsunderskudd
Den franske statsrevisoren Cour des Comptes kom mandag med ferske tall for landets statsfinanser i 2023, som viser at budsjettunderskuddet i fjor nådde 154 mrd.
15. juli, 10:27|Gustav Lindbäck
Foreløpig oppgang i førhandelen
De store amerikanske indeksene har en foreløpig oppgang i førhandelen etter attentatforsøket mot Donald Trump i  Pennsylvania lørdag ettermiddag lokal tid. De store indeksene på Wall Street ser slik ut tidlig mandag ettermiddag:S&P 500-indeksen er opp 0,42 prosent.Teknologitunge Nasdaq har en oppgang på 0,49 prosent.Industritunge Dow Jones  er opp  0,48 prosentAmerikansk dollar har styrket seg mot en rekke valutaer mandag morgen og fortsatte dermed oppgangen som kom umiddelbart etter attentatforsøket på Donald Trump i helgen.Seniorøkonom Oddmund Berg i DNB Markets skriver i en rapport mandag morgen at man bør stålsette seg for markedsbevegelser som reflekterer større sjanse for gjennomslag av Trumps politikk de neste dagene. Berg trekker frem skattekutt og proteksjonisme via økte tariffer som mulige utfall. 
15. juli, 08:52|Gustav Lindbäck
Konserndirektør i Orkla kjøper aksjer for 900.000 kroner
Konserdirektør for investeringer i Orkla, Øyvind Torpp, har gjennom sitt heleide investeringsselskap Syno Invest, kjøpt 10.000 aksjer i Orkla. Torpp handlet for en kursverdi på 90,5 kroner per aksje, hvilket tilsvarer en ordreverdi på 905.000 kroner. Investeringsdirektøren har etter transaksjonen 90.000 aksjer i Orkla. 
15. juli, 08:17|Jonas Solgård
Trump-selskap til værs i førhandelen på Wall Street
Trump Media & Technology Group, det børsnoterte selskapet som står bak det sosiale mediet Truth Social, stiger over 60 prosent i førhandelen på Wall Street mandag formiddag norsk tid. Bevegelsen kommer etter helgens attentatforsøk på Donald Trump under et valgmøte i Pennsylvania lørdag, der ekspresidenten ble truffet av en kule i høyre øre. Les mer her:
15. juli, 08:08|Gustav Lindbäck
Børsfall for Hermana
Det norske investeringsselskapet har mandag formiddag falt 6,88 prosent på børs siden fredag forrige uke. Selskapet hadde sin første dag på Oslo Børs 18 juni i år. Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1,3 millioner kroner. Netto kontantstrøm generert fra driftsinntekter i løpet av andre kvartal var på -3,2 millioner kroner grunnet lave inntekter fra Dana-lisensavtalen og høye kostnader i kvartalet på grunn av lisensavtalen, opplyser selskapet i en børsmelding. Driftskostnadene for andre kvartal endte på - 6,6 millioner kroner , hovedsakelig på grunn av støttetjenester fra Magnora ASA og noteringsrelaterte utgifter fra juridiske og finansielle rådgivere. 
15. juli, 07:22|Jonas Solgård
Luksusmerke stuper på børs etter resultatvarsel og sjefsbytte
Luksusmerket Burberry stuper over elleve prosent på London-børsen mandag morgen, etter at det tidligere på morgenen sendte ut et resultatvarsel og byttet ut sjefen med umiddelbar virkning. I oppdateringen gikk det frem at salget i selskapets regnskapsmessige første kvartal falt 22 prosent til 458 mill. britiske pund, sammenlignet med samme kvartal året før. I tillegg ble utbytter satt på pause og Jonathan Akeroyd går på dagen som konsernsjef etter under to og et halvt år. – Resultatene i kvartalet er skuffende. Vi har beveget oss raskt med en kreativ omstilling i et luksusmarked som er mer utfordrende enn vi ventet. Svakhetene på starten av det regnskapsmessige året har forverret seg, og dersom det fortsetter venter vi å rapportere et driftsmessig underskudd i første halvår, sier styreleder Gerry Murphy i meldingen. 
15. juli, 07:09|Jonas Solgård
Orkla stiger markant på børs etter tallslipp
Orkla-aksjen var opp over fem prosent i tidlig handel på Oslo Børs, etter at selskapet la frem tall for andre kvartal før handelsstart. Aksjen omsettes for rett over 90 kroner, noe som priser selskapet til drøyt 90 mrd. kroner. Aksjen er opp over 20 prosent hittil i år. Andre kvartal endte med en resultatvekst på over 40 prosent. Les mer her:

Finanskalender

i
Finanskalender

Oversikt over ukens hendelser for selskaper notert på Oslo Børs.

Tungvektere

i
Tungvektere

De 25 mest likvide aksjene på Oslo Børs rangert etter kursutvikling.

Sektorindekser

i
Sektorer

Indekser for sektorer. Inne på sektorsiden finner du også en liste over alle aksjene i sektoren på Oslo Børs.