Nyheter

Nyhetsstudio

10:52|TDN Direkt
Investeringbank anbefaler aksjer
Sparebank 1 Markets gjentar sin nøytralanbefaling på tørrbulkaksjer, og høyner kursmålet på Golden Ocean til 95 fra 80 og på 2020 Bulkers til 120 fra 100.Det fremgår av en sektorrapport publisert mandag.«Selv om vi er overrasket over styrken i spotprisene den siste tiden, ser vi fortsatt risiko knyttet til volumer av jernmalm og kull fremover. Vårt syn er at disse risikoene oppveier en støttende tilbudsside fremover. Når det er sagt har kinesiske importvolumer definitivt overrasket på oppsiden i år, og vi vil vurdere våre anbefalinger hvis denne styrken fortsetter», skriver meglerhuset.
10:34|TDN Direkt/DN
Prisen kan øke i Schibsted-budet
Schibsted opplyser at det er koblet inn et earn-out-element i transaksjonen, som ble kunngjort mandag morgen.
08:38|NTB-Ritzau
Høyere inflasjon i Danmark: – Vil stige det neste halvåret
Etter flere måneder med lav prisvekst økte årsinflasjonen i Danmark til 0,6 prosent i november.
08:03|Kimmo Risbakken
Oslo Børs stiger forsiktig fra start
Hovedindeksen på Oslo Børs starter med å stige 0,3 prosent mandag morgen. I morgentimene har prisen på et fat nordsjøolje klatret noe etter forrige ukes kraftige dipp. I det Oslo Børs åpnet, lå referanseprisen på 76,3 dollar. 
05:15|TDN Direkt
Inflasjonstall forventes å overraske Norges Bank
Oppmerksomheten i det norske rente- og valutamarkedet mandag vil være rettet mot inflasjonstallene for november, som ventes å overraske Norges Bank på nedsiden.Ifølge en TDN Direkt-konsensus forventes kjerneinflasjonen til 5,9 prosent på årsbasis i november, ifølge gjennomsnittet av estimater innhentet fra åtte økonomer. Konsumprisindeksen ventes å ha steget 4,5 prosent på årsbasis. Til sammenligning anslo Norges Bank i sin seneste pengepolitiske rapport, fra september, en kjerneinflasjon på 6,1 prosent i november på årsbasis og en KPI-vekst på 5,4 prosent.Nordea Markets tror kjerneinflasjonen var 5,8 prosent på årsbasis i november, mens samlet inflasjon anslår meglerhuset til 5,0 prosent.– Samlet sett så tror jeg inflasjonen er noe lavere enn Norges Banks syn, og det vil trekke rentebanen ned. Eneste faktor som kan slå ut i renteøkning i desember er kronekursen, som nå er rundt 4,5 prosent svakere enn Norges Banks syn, sier seniorstrateg Dane Cekov i Nordea Markets til TDN Direkt.Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserer inflasjonstallene mandag morgen, mens rentebeskjeden til Norges Bank med tilhørende Pengepolitisk rapport offentliggjøres klokken 10.00 torsdag formiddag.
05:12|TDN Direkt
Økonomiske nøkkeltall i Kina falt mer enn ventet
Konsumprisindeksen i Kina var ned 0,5 prosent i november på årsbasis.
02:49|Morten Iversen
Kina-børsene faller markant
Økt deflasjonspress i Kina har sendt børsindeksene lavere på det kinesiske fastlandet og i Hongkong, hvor Hang Seng-indeksen domineres av selskaper som enten har hovedkontor i Kina eller det meste av virksomheten der.
08. des., 16:02|Jonas Solgård
Okeanis Eco Tankers noteres på børsen i New York
Det greske rederiet Okeanis Eco Tankers melder fredag ettermiddag at selskapets aksjer skal noteres på børsen i New York, med første handelsdag mandag 11.
08. des., 15:44|Jonas Solgård
Arne Fredly har solgt 1,75 mill. aksjer i Hunter Group
Apollo Asset Limited, selskapet som kontrolleres av den Monaco-baserte investoren Arne Fredly, har solgt 1,75 millioner aksjer i rederiet Hunter Group, fremgår det av en flaggemelding fredag ettermiddag. Fredly gjorde comeback på aksjonærlisten da selskapet hentet 21,5 mill. kroner i ny kapital i slutten av november. Han var tidligere største eier i rederiet, men solgte seg helt ut på nyåret. Etter emisjonen eide han nesten ti prosent. Aksjesalget som blir meldt fredag ettermiddag tilsvarer fire prosent av aksjene i Hunter Group. Etter transaksjonen eier Apollo rundt 1,04 prosent av aksjene i selskapet, opplyses det. Det oppgis ingen salgskurs for aksjene, men legger man fredagens sluttkurs på 1,94 kroner til grunn er aksjeposten verdt cirka 3,4 millioner kroner. Hunter Group er verdsatt til bare 84 mill. kroner på Oslo Børs etter at det i fjor solgte unna skip og tømte selskapet for kapital ved å gi store utbytter til aksjonærene. 
08. des., 13:33|Martin Kværnes
Rentene bykser etter amerikanske jobbtall
Den effektive renten på amerikansk statsgjeld med ti års løpetid, gjerne referert til som verdens viktigste rente, bykset fra 4,17 til 4,27 prosent fredag ettermiddag. Samtidig stiger toårsrenten fra 4,6 til 4,7 prosent.Oppgangen kom etter at det ble kjent at den amerikanske arbeidsledigheten falt fra 3,9 til 3,7 prosent forrige måned. Det ble skapt 199.000 nye jobber, mot forhåndsestimatet på 183.000.I førhandelen peker de ledende børsindeksene svakt ned. Den ordinære handelen åpner 15.30.Jobbtallene tyder på at den amerikanske økonomien fortsatt viser styrke, tross den bratteste renteoppgangen på flere tiår. Frykten er at den amerikanske sentralbanken må stramme til enda hardere.

Nyheter