Selskapet skal være en av flere leverandører av aluminiumsdeler til Iphone 5 som i dag lanseres i Norge. Hydros del av produksjonen omfatter den synlige aluminiumskonstruksjonen rundt telefonen, skriver Dagens Næringsliv.

Etter det DN kjenner til leveres Apple-telefoner med aluminium bearbeidet og spesialtilpasset for telefonen ved to ulike Hydro-verk i Europa.

Lettere telefon
Hele baksiden av Iphone 5 er i aluminium, noe som gjør telefonen 20 prosent lettere enn den forrige modellen Iphone 4S.

Avtalen med Hydro skal ha blitt inngått en gang det siste halvannet året. Siden den gang har to Hydro-fabrikker, en i Østerrike og en i Spania, produsert aluminiumskonstruksjonen som utgjør hele baksiden og deler av forsiden av telefonen, der skjermen er innfelt.

Ønsker ikke kommentere
Selskapet skal ha gjort investeringer i høysofistikerte spesialsager for å tilfredsstille kravene fra Apple. Men hverken ved Hydro i Oslo eller Apple i USA er ønsker å kommentere saken.

Apple besvarte ikke DNs forespørsler igår.

Ryktene om avtalen begynte å gå i Østerrike i forrige uke. Da meldte den østerrikske statskringkasteren ORF at Hydros fabrikk i landet, Hydro Aluminium Nenzing, har deltatt i produksjonen av aluminium til telefonene. Utstyr til produksjonen skal ha blitt kjøpt fra en annen østerriksk produsent, Schelling Anlagenbau, som formidler spesialsager.

Les også:
- Apple er fortsatt den alle må slå
Nye Iphone 5 blir datasinke
Tre Iphone 5- modeller – ingen er tilpasset Norge
Masseslagsmål på iPhone-fabrikk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.