– Irak kommer til å trenge mer hjelp fra USA og fra verdenssamfunnet. Vårt nasjonale sikkerhetsteam ser på alle muligheter, sa Obama på en pressekonferanse i Washington torsdag.

Uttalelsen kom etter at han ble spurt om USA vurderer å sette inn droner (ubemannede fjernstyrte fly) mot de ytterliggående islamistene som denne uken har erobret store områder i Irak.

– Det er i USAs interesse at jihadister ikke får fotfeste i Irak, sier Obama, som innrømmer at han er bekymret for utviklingen.

Ifølge Obama er det nødvendig å gjennomføre umiddelbare, kortsiktige militære aksjoner i Irak. Han sier også at USA er forberedt på å iverksette militære aksjoner når amerikanske interesser er truet.

Iraks militære styrker var ute av stand til å stanse offensiven mot landets nest største by Mosul tirsdag og siden har de radikale sunnimuslimske opprørerne rykket stadig nærmere Bagdad.

Torsdag bombet det irakiske flyvåpenet opprørernes stillinger i Mosul og Tikrit, begge byer som Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) nå kontrollerer.

Torsdag morgen oppfordret en talsmann for ISIL opprørerne til å rykke fram mot Bagdad.

Les også:
Oljeprisbyks sendte børsen til topps

ISIL ber opprørere marsjere mot Bagdad  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.