I en tale i forbindelse med slutten på muslimenes fastemåned ramadan langer Khamenei ut mot USA og hevder at amerikanerne ønsker å tvinge Iran i kne.

– Iran ønsker ikke krig, men om det skjer, vil USA bli ydmyket, sier Khamenei.

At Iran nå har gått med på en atomavtale, innebærer ikke at landet kommer til å stanse støtten til regimene i Syria og Iran, eller til undertrykte folk i Jemen, Bahrain og palestinerne, ifølge Khamenei.

Berømmer forhandlere

Irans åndelige overhode slår videre fast at Irans politikk overfor landene i Midtøsten er i direkte kontrast til USAs politikk.

Khamenei kommenterer ikke selve innholdet i atomavtalen, som er inngått med USA og andre land, men fastholder at det vil være i strid med islam å produsere, lagre eller benytte atomvåpen.

– De jobbet virkelig hardt, sier Khamenei om Irans forhandlere som han mener har gjort deres del for å få på plass en avtale.

Gjensidig mistro

Atomavtalen, som gir internasjonalt innsyn i det iranske atomprogrammet i bytte mot opphevelse av økonomiske sanksjoner, ble landet tirsdag. FNs sikkerhetsråd vil trolig allerede neste uke stemme over avtalen om Irans atomprogram.

– Stoler jeg på iranerne? Absolutt ikke, sa den tidligere førstedamen og utenriksministeren Hillary Clinton torsdag.

Den tidligere førstedamen og utenriksministeren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat neste år, har rett nok sluttet opp om avtalen som USA og de øvrige vetomaktene i Sikkerhetsrådet, sammen med Tyskland, har forhandlet fram med Iran.

Les også:

- Arbeidsledige må tvinges til å flytte

Fondsfinans i minus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Velg riktig vin til sommerens reker