Italienske parlamentarikere lover å få vedtatt de varslede budsjettinnstrammingene innen søndag, i et forsøk på å stanse den voldsomme økningen i landets budsjettkostnader.

Det skriver Wall Street Journal torsdag.

Monti kan ta styringen
Samtidig la den italienske presidenten Giorgio Napolitano grunnlaget for at Mario Monti, tidligere EUs konkurransekommissær, skal kunne ta styringen i overgangsregjeringen som skal styre landet gjennom den rådende gjeldskrisen.

Etter at renten på italienske statsobligasjoner steg til godt over 7 prosent onsdag, kunngjorde Napolitano uventet at han hadde utnevnt Monti til senator for livstid, en ære som kun er blitt en håndfull personer til del i det italienske overhuset.

Avisen fremholder at denne utnevnelsen gjør det enklere for Monti å innta en regjeringsposisjon, selv om han ikke er folkevalgt.

Forbereder votering
Tidligere på dagen sørget lederne for begge hus i nasjonalforsamlingen for at pakken med tiltak for gjeldsreduksjon og økonomisk vekst ble tatt inn på sakskartet, slik at de kan stemmes over innen uken er omme.

Det er et tegn på hvor alvorlig statsoverhodet finner situasjonen, når Napolitano, et tidligere medlem av det italienske kommunistpartiet, støtter kandidaturet til en økonom som er talsmann for det frie marked, skriver WSJ.

- Vi er i en krigsøkonomi. Jeg har aldri sett noe lignende, likviditeten har forsvunnet, sier Giovanni De Censi, styreleder i banken Credito Valtellinese, til italiensk radio.

Les også:

<b>Professor frykter full bankkrise mandag</b>

<b>Franske og spanske renter også under press</b>

<b>Italias statsrenter går i taket</b>

<b>Historien gir Italia 16 dager</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.