– Beslutningen er tatt i lys av den stadig forverrede politiske og sikkerhetsmessige situasjonen, opplyser emiratenes utenriksdepartement, og kaller Houthi-militsens maktovertakelse uheldig og sier at den undergraver landets legitime myndigheter.

Lørdag var det store demonstrasjoner i flere byer da titalls tusen misfornøyde jemenitter protesterte på andre dagen mot Houthi-militsen. Militsmedlemmer svarte med å skyte på demonstrantene i byen Ibb, og fire mennesker ble såret, opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters.

USA, Storbritannia og Frankrike stengte sine ambassader i den jemenittiske hovedstaden onsdag, mens Tyskland og Saudi-Arabia fulgte etter fredag. Også Italia og Nederland har stengt sine ambassader. Norge har ikke ambassade i landet.

Det var forrige uke den sjiamuslimske Houthi-militsen tok over makten i landet. Torsdag advarte FNs generalsekretær Ban Ko-moon om at landet er i ferd med å rakne fullstendig.

LES OGSÅ: Harde kamper i Øst-Ukraina før planlagt våpenhvile

USA og Sverige med flyøvelse over Østersjøen

Syriske opposisjonelle fordømmer FN-uttalelser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.