Angrepene torsdag formiddag var rettet mot Houthi-militsen og allierte grupper fra det jemenittiske militære i den sørlige havnebyen Aden, melder vitner til avisen Aden al-Ghad.

Koalisjonen sier i en uttalelse at våpenhvilen er brutt av opprørerne til sammen tolv ganger.

Houthienes talsperson hevder at koalisjonen startet flyangrep allerede onsdag nord i landet, der militsen har kontroll, og sør i provinsen Abyan, i tillegg til at det ble skutt over grensen.

Våpenhvilen trådte i kraft tirsdag kveld, og hjelpeorganisasjoner startet onsdag å levere ut nødhjelp til desperate sivile i hovedstaden Sana.

Det skal ha ankommet minst tre skip med mat og brensel til havnene i Hodeida i al-Mukall. Saudi-Arabia og Qatar har sendt brennstoff og medisiner med lastebiler. To fly fra Røde Kors og Leger Uten Grenser med helsepersonell og forsyninger er også kommet til hovedstaden.

Saudi-Arabia, med støtte av USA og flere arabiske land, startet flyangrep mot Houthi-opprørerne 26. mars.

Les også:
Så lite bør du betale for aksjefond
Nå stiger fastrentene
Dollaren er blitt ni prosent billigere den siste måneden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.