Saudi-Arabia har gjenopptatt bombingen av mål i Jemen, til tross for oppfordringen fra FN om å forlenge den humanitære våpenhvilen som utløp søndag kveld.

Ifølge øyenvitner og militære kilder bombet saudiarabiske kampfly blant annet presidentpalasset i havnebyen Aden, som Houthi-militsen har inntatt.

Flyene bombet natt til søndag også en militærbase i Aden der spesialstyrker som støtter militsen holder til.

Saudi-Arabia lyttet dermed ikke til FNs spesialutsending Ismail Ould Sheikh Ahymed, som oppfordret til forlengelse av den fem dager lange humanitære våpenhvilen som utløp klokka 23 søndag kveld.

– Jeg ber alle parter om å forplikte seg til minst fem dager til med våpenhvile, sa han søndag.

Saudi-Arabia har med bistand fra andre land i regionen og USA bombet mål i Jemen siden slutten av mars, da Houthi-militsen jaget landets president Abd-Rabbu Mansour Hadi i eksil.

Houthi-militsen har med støtte fra andre militsgrupper og enheter i Jemens regjeringshær de siste månedene tatt kontroll over hovedstaden Sana og stadig større områder av landet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Nye sammenstøt trass i våpenhvile i Jemen

 
Nye flyangrep i Jemen tross våpenhvile

Urolighetene fortsetter i Jemen trass i våpenhvile