Angrepene skjedde ved 10-tiden onsdag mot områdene Najran og Jazan, opplyser en talsmann for det saudiarabiske forsvarsdepartementet.

Han framholder at de saudiarabiske styrkene har lagt bånd på seg for å etterleve våpenhvilen, som ble innført for å la humanitær hjelp komme fram til sivilbefolkningen i Jemen.

Den sjiamuslimske Houthi-militsen, som har tatt kontroll over store deler av Jemen, har også antydet at de vil respektere den fem dager lange våpenhvilen, men Saudi-Arabia har advart om at de kan tenkes å ville utnytte den militært.

Hjelpeorganisasjoner startet onsdag å levere ut nødhjelp til desperate sivile i hovedstaden Sana, som har gjennomlevd sju uker med bombardement. Samtidig erklærte Saudi-Arabias kong Salman at han vil doble bistanden til Jemen til rundt 540 millioner dollar.

Saudi-Arabia, med støtte av USA og flere arabiske land, startet flyangrep mot Houthi-opprørerne 26. mars. Konflikten har til nå kostet mer enn 1.500 liv, ifølge FN.

Les mer:
- Det er en elendig investering. Plutselig har det ført til et salgsrush
Dette oppussingsobjektet gikk 3,25 mill. over prisantydning
Dro inn 21 mill. på poker (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.