- Dette er en meget gledelig nyhet, sier NHH-rektor Jan I. Haaland i en pressemelding.

Hele 48 prosent av tilbudene er i år gitt til kvinner. Dette er et kraftig hopp i forhold til tidligere år, hvor den har ligget på rundt 40 prosent. I fjor var denne andelen 40,4 prosent. Samtidig var andelen jenter blant søkerne 42 prosent.

- Utviklingen viser at vårt arbeid for å øke kvinneandelen ved høyskolen bærer frukter. Det at vi trekker svært kompetente kvinner til studiet er viktig både for økonomifaget og for nærings- og samfunnslivet som ansetter våre kandidater. En mer balansert kjønnsfordeling er også positivt for studiemiljøet, påpeker han.

Les mer
Gambler på å få studieplass
Rekordmange til høyere utdanning

Sterk trend
Poenggrensene for å komme inn på siviløkonomutdanningen ved Norges Handelshøyskole er etter årets hovedopptak gjennom Samordna opptak 52,9 poeng for førstegangsvitnemålskvoten og 56,1 poeng for den ordinære kvoten. Tallene støtter opp om en stabil, positiv trend for skolen med landets mest søkte studium.

- Vi gleder oss nok en gang til å ta imot en gruppe meget velkvalifiserte studenter. Opptakstallene er i år som tidligere år gode, og vi er veldig fornøyde med utviklingen, sier Haaland.

Opptaksgrenser bachelorstudiet i økonomi og administrasjon på NHH 2009-2012:

Landets mest søkte studium
I tillegg til sterke opptakstall, er NHHs siviløkonomutdanning Norges mest søkte studium for sjette år på rad.

2.301 søkere hadde i år NHH som førsteprioritet, og disse kjempet om rundt 450 studieplasser. Det er en økning på ni prosent fra i fjor, og betyr at det er 5,2 førsteprioritetssøkere per studieplass.

Den totale søkermassen til høyere utdanning i Norge gikk også frem, med 6,6 prosent. Totalt var det 115.764 søkere som hadde registrert seg hos Samordna opptak.

Les også:
- Vi lever fra hånd til munn
Bare tre spørsmål det er verd å stille
NTNU vil dempe «voldsomt sug»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.