Noen tabber er verre enn andre, og businessinsider.com har listet opp fem av de verste:

1) Å ha for lite eller for mye selvtillit

Det er viktig å hele tiden være forberedt på overraskelser under intervjuet, og for mye selvtillit kan gi seg utslag i arroganse og likegyldighet. Motsatt - fikling og manglende øyekontakt - gir heller ikke godt inntrykk.

2) Fremstå som for ulik fra intervjueren

Man skal selvfølgelig være ærlig under et jobbintervju og «være seg selv», men både ved kroppsspråk og tale tilnærme seg intervjueren kan kan øke sjansene for hvor godt inntrykk man gjør.

3) Å tro at det handler om deg

De som vurderer å ansette deg er først og fremst opptatt av hvordan du kan hjelpe dem i jobben som skal besettes, og din oppgave er å overbevise dem om at du passer inn i både stillingen og bedriften. Ikke at du skal finne ut mest mulig om alle godene som følger med jobben.

4) Å ikke ha kunnskap om arbeidsgiveren

Gjør undersøkelser og skaff informasjon om din mulige arbeidsgiver på forhånd. Når du sitter i intervjustolen er det for sent.

5) Å ikke ha noe å spørre intervjueren om

De fleste jobbintervjuer slutter med at du blir spurt om det er noe du lurer på. Det er derfor smart å forberede to eller tre spørsmål, der svaret ikke bør være å finne på selskapets internettside.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: 11 grep som gjør CV-en din til gull  Syv tips til sommervikarer som ønsker fast jobb