En ansatt i oljeserviceselskapet Baker Hughes er dømt til 38 dagers betinget fengsel og 90.000 kroner i bot for innsidehandel.

Gjennom jobben sin var mannen blitt kjent med at boring av en letebrønn på Pil-feltet i Norskehavet hadde positive resultater.

Han kjøpte da 25.000 aksjer i Rocksource ASA (RTG) for til sammen 26.489 kroner. Rocksource hadde en 15 prosents eierandel i prosjektet.

Etter at RTG 6. mars 2014 offentliggjorde et olje- og gassfunn i letebrønnen, steg kursen på selskapets aksjer med hele 117 prosent. Da 38-åringen senere solgte aksjene fikk han en netto gevinst på drøyt 90.000 kroner.

Mannen har tilstått innsidehandelen og erkjent straffskyld. Dette har gitt ham strafferabatt fra Stavanger tingrett.

Også to andre menn er tiltalt i samme sak. De må møte i Stavanger tingrett i april. Tidligere er ytterligere en person dømt for ulovlig innsidehandel i samme sakskompleks.

Les også: Asia i dag: IMF frykter avsporing for verdensøkonomien

PGS tar milliardnedskrivninger

Saudi-Arabia under press i maktkamp med Iran (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - De gode tidene er over for Norge
- De gode tidene er over for Norge. De er borte.
Men dette mener hedgefondforvalter Hugh Henry kommer til å redde oss.
01:01
Publisert: