Flere fritidsmeglere sier det har vært en sterk bedring i salget på fjellet. Dagens Næringslivs undersøkelser tyder imidlertid på fortsatt tregt salg.

DN har sjekket salgsstatus for 51 fritidsboliger i fjellet som var lagt ut for salg før vinterferien. I etterkant er kun 15 solgt.

Flere hyttemeglere mener imidlertid at det har vært en klar bedring i markedet.

- Siden starten av dette året har vi økt vår omsetning med nesten 30 prosent mot samme periode ifjor. Det viser seg å være en markant økning i interessen rundt kjøp av hytte i fjellet, sier daglig leder Håkon Wøllo i EiendomsMegler 1 Hemsedal til DN.

- Det var jo helt bråstopp en periode, men det begynte å bedre seg ifjor sommer. Vi merker det på interessen for kataloger og salg av byggesett, sier hyttebygger Einar Hagen til DN.

Folkehytter selger best
Eiendomsmegler Anita Moen Bonden i DnB Nor Eiendom i Trysil og eiendomsrådgiver Tore Rugsveen i Terra Eiendomsmegling Lillehammer bekrefter at såkalte folkehytter er etterspurt.

- Jeg skulle ønske at vi hadde flere hytter for salg rundt 2,5 til tre millioner kroner. Det går tregere med de dyrere hyttene, sier Bonden.

Eiendomsmegler Morten Høegh i Nordvik & Partners melder om økt interesse for fritidsboliger på Norefjell de siste ukene. Det ser likevel ifølge Dagens Næringsliv ut til å være langt mellom hver kjøpekontrakt som signeres.

- Folk kan velge og vrake. Det er et stort utbud og folk kan bruke god tid på å bestemme seg, sier Høegh til avisen.

Les også: Rush etter folkehytter


<b>Kan dette bli det nye Geilo?</b>

<b>Minutter skiller Norges dyreste og billigste hytter</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.