Den britiske investeringsbanken Barclays er foreløpig siste bank som planlegger kutt i lønnskostnadene.

Og bankens 24.000 ansatte kan regne med saftige kutt, skriver affärsvärlden.se.

Kilder sier til nyhetsbyrået Bloomberg at ansatte i neste uke vil få beskjed om at lønnskostnadene må ned 25 til 30 prosent.

For enkelte kan dette dreie som om nedjustering av lønnen med rundt 600.000-700.000 kroner. Men det må sees i lys av snittlønninger i investment-delen i banken på over fire millioner kroner.

Bankens toppsjef Robert Diamond planlegger også oppsigelser, og ifølge kilder kan så mye som fem prosent av alle "senior-bankers" måtte finne seg annet å gjøre.

"Verden forandres"
Confederation of British Industry regner med at 11.000 bankjobber i Storbritannia kan forsvinne i første kvartal i år, som kommer på toppen av de 9.000 jobbene som forsvant i fjerde kvartal ifjor.

Av andre banker som nå går løs på sine lønnskostnader, er blant annet Morgan Stanley, Credit Suisse, UBS, Bank of America og Citigroup.

Morgan Stanley regner ifølge Bloomberg med å kutte sine lønnskostnader med 20-30 prosent.

Bankens sjef James Gorman har ikke mye sympati med ansatte som rammes, og sa i forrige uke at "verden forandres" og at de ansatte er nødt til å akseptere lavere lønninger.

- Om lønnen er så viktig for hvor godt de har det så har man et stort problem. Hvis du er så ulykkelig, så slutt da, var den klare beskjeden Gorman serverte til Bloomberg tv nylig.

Les også: Hagen: - Kapitalismen ikke god nok

Spetalen: - I finansnæringen er halvparten ledige om fem år


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.