Kvinnen saksøker Warren Capital etter å ha tapt store deler av sparepengene sine på selskapets investeringsråd.

- Høyere risiko enn avtalt

Over halvparten av omlag 1,8 millioner kroner i oppsamlede midler og arv som kvinnen i 50-årene skulle plassere trygt er gått tapt på eiendomsinvesteringer i Dubai og et finansforetak som Warren Capital har forvaltet penger for.

Advokat Jon-Andreas Lange i Forbrukeradvokaten, som representerer kvinnen, mener Warren Capital har gjort seg skyldig i flere brudd på verdipapirhandellovgivningen. Nå krever han investeringene gjort ugyldig og hans klients tap erstattet.

Jon-Andreas Lange, Forbrukeradvokaten.
Jon-Andreas Lange, Forbrukeradvokaten. (Foto: Johnny Syversen)

- Det er altså investeringsrådgivningen fra Warren Capital som min klient mener har vært uaktsom og i strid med forutsetningen. Dette har medført en mye høyere risiko enn hun var innstilt på og hadde avtalt, sier Lange til Dagens Næringsliv.

- Godt inntrykk

Han opplyser at kvinnen ikke er formuende, og investerte som privatperson.

Det ble også gjort klart for selskapet at midlene var kapital som skulle benyttes til å kjøpe ut familiemedlemmer fra en eiendom, og at pengene skulle forvaltes trygt og fornuftig i mellomtiden, forklarer advokaten.

- Hun gikk til Warren fordi hun hadde fått et godt inntrykk av selskapet. I stedet ble midlene satt i risikable produkter som har påført henne et ganske betydelig tap, sier Lange.

Milliontap

Advokaten anslår at rundt én million kroner av verdiene er tapt om man hensyntar mottatte utbytter over perioden. Samtidig sitter hun i dag på eierposter som er tilnærmet uomsettelige, påpeker han.

Kvinnen investerte først i Warren-systemet i januar 2008 gjennom det som da het WarrenWicklund Asset Management, like frem til 2011.

Midlene ble investert i eiendomsutvikling i Dubai gjennom Dubai Real Development Holding AS, forvaltet av Colliers International, og i finansselskapet Nordic Financials AS.

Warren Capital har også hatt forvaltningsoppdrag for sistnevnte. Selskapets handlinger i forbindelse med avvikling av dette forholdet danner bakgrunnen for at Warren Capital mistet konsesjonen tidligere i år.

Les også: - Jeg har jobbet gratis i 12 år og - Vi har en plan

Avviste klager

Ifølge kvinnens advokat har hverken reklamasjoner eller forliksklager ført frem overfor Warren Capital.

Det blir heller ingen rettsmegling, da motparten har avvist dette, påpeker han.

- De har avvist alt ansvar sålangt, sier Lange.

Styreleder Roar Engelstad i Warren Capital er ordknapp. Han viser istedet til selskapets advokat.

- For det første kan jeg ikke uttale meg om saken av hensyn til taushetsplikten. For det andre, kjenner jeg lite til saken ettersom jeg kom inn i systemet i mai-juni, sier Engelstad til DN.

- Forstod risiki

Christian Stang Våland i Kvale & Co., som representerer Warren Capital, bestrider alle anklager.

Han viser til at kunden har akseptert risikoen så lenge investeringene utviklet seg i positiv retning, men endret oppfatning når investeringene utviklet seg negativt. Dertil har kunden reklamert for sent, påpeker Våland.

- Det fremkommer av saksdokumentene at kunden har gjennomgått og forstått de risiki som var forbundet med investeringene, og det er kunden som har foretatt investeringene – ikke Warren  Capital, sier han til DN.

Våland har også vanskelig for å tro at kvinnen ikke forstod hva hun gjorde.

- Kunden har videre høyere utdannelse og ansvarsfull jobb, og det er vanskelig å forstå at hun var ukjent med risiko. Investeringene er ikke kompliserte, sier advokaten.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med investeringsdirektør og frontfigur Peter Warren i Warren Capital sålangt tirsdag.

Hovedforhandlingen i saken går 1. - 3. desember.

Les også:
1000 kan miste jobben i Danske Bank

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.