Investeringsdirektør og hedgefondforvalter Peter Warren i finansselskapet Warren AS deltok ikke i selskapets kriseemisjon i forrige uke. Dermed blir eierandelen hans i selskapet redusert til det ugjenkjennlige.

- Jeg synes jeg har betalt nok for min egen innsats, sier han til DN.

Konsesjonskrell

Warren AS har den senere tid vært ute i hardt vær. Bare ifjor tapte selskapet 100 millioner kroner, primært som følge av avviklingen av meglerhuset Warren Securities AS.

Samtidig fikk forvaltningsvirksomheten Warren Capital, der Peter Warren har vært forvaltningsansvarlig, og som har tjent penger, konsesjonen inndratt forrige mandag.

Dermed har finansselskapets tre separate bank-, megler- og kapitalforvaltningsvirksomheter røket ut i tur og orden.

Les også: Warren Bank ble ikke butikk og Kroken på døren for Warren Securities

Dyr reise

Finansprofilen Peter Warren eide inntil nylig 8,9 prosent av morselskapet, ved siden av bilfamilien Møller, Stein Erik Hagen, Stavanger-baserte Tjelta AS og tidligere Terra-gründer Ola Sundt Ravnestad. Eierne ble i forrige uke bedt om å hoste opp nye 15 millioner kroner.

Warren avstod, og fikk eierandelen redusert til rundt 0,5 prosent. Selv hevder han at reisen har kostet ham dyrt. På den annen side hevder han å levert 70-80 millioner kroner til selskapet og 250 millioner kroner til investorene bare på det fondet han forvalter alene.

Warren har også pløyet sin lønn tilbake i Warren AS. De siste dagers begivenheter bringer ham dermed tilbake til null.

- Jeg har jobbet gratis i 12 år, og aldri hatt noen fantastisk lønn, sier han og peker at lønnen har vært halvparten at det den var da han forlot Finansbanken i 2002.

Tilsynet gjorde kort prosess

Investeringsdirektøren er rystet over at Warren Capital måtte levere inn konsesjonen på det han ser som feilslåtte råd fra sine juridiske rådgivere. Spesielt med tanke på at feilen ble erkjent, rettet opp, og at ingen hverken tjente eller tapte penger for forseelsen. De omdiskuterte klientmidlene var heller aldri i fare, som påpekt av tilsynet. Reisen har kostet.

- Det er klart at det er vemodig å ha betalt så mye, sier Warren.

Les også:  Warren vurderer å saksøke advokatene

- Er ønsket

Virksomheten i Warren Capital ble fredag for to uker siden besluttet overført til et annet selskap i Warren-konsernet, NEF Kapitalforvaltning.

Styreleder Jon H. Pran, som forrige mandag ble avløst av Ola Sundt Ravnestad, opplyste til DN da at samtlige ansatte ville følge med over. Det ville bringe virksomheten til tretten personer. Finansavisen melder imidlertid at 6-7 personer er et mer sannsynlig antall.

Finansprofilen dveler på fremtidsplanene.

- Det jeg kan si, er at jeg har fått beskjed om at jeg er ønsket, sier Warren.

Les også:
Ikke nok ressurser i Castberg
Kina utfordrer Verdensbanken
Skottland kan oppleve banksjokk  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.