Prioriteringslisten er klar: Hvis en organisasjon kan tilby en kvinnelig lederkandidat disse åtte "gulrøttene", er det store sjanser for at hun vil takke ja til en lederjobb hos dem, viser en studie fra Women Executive Search og Kairos Future:

1) Organisasjonens verdier stemmer overens med hennes verdier.

2) Fleksible arbeidstider.

3) Godt lederskap.

4) Godt rykte.

5) Kjent merkevare.

6) Individuelle utviklings- og karriereplaner.

7) Gode arbeidsvilkår/belønningssystemer.

8) Høy lønn.

Dette kom frem - i prioritert rekkefølge - da man spurte 2.000 kvinnelige sjefer om hvilke aspekter som var avgjørende da de takket ja til sin seneste jobb.

De fleste kvinnene som deltok i undersøkelsen (89 prosent) sa at en av hovedgrunnene til at de er ledere, er at de ønsker å ha mulighet til å endre og påvirke virksomheten.

43 prosent av de spurte sier at de har ambisjoner om å nå helt til topps i selskapet de i dag jobber i. En lignende undersøkelse blant mannlige sjefer viste at bare 35 prosent av disse har ambisjoner om å klatre til topps i hierarkiet.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.