Etter mye hardt arbeid, lange dager og nettverking, har du endelig blitt forfremmet. Men hva nå?

Selv om du har steget i gradene betyr ikke det at du garantert vil lykkes i den nye rollen. Slik gjør du overgangen til en ny stilling så myk som mulig - og slik legger du grunnlaget for karrieremessig suksess, skriver Management Issues:

Klargjør de nye målene dine.

Få veiledning og hjelp til å stake ut kursen i den nye jobben din: Hvilke parametre blir du målt på og hva bør du fokusere mest på? En ting kan du være sikker på: Du skal ikke "bare fortsette med det du driver med". I stedet trenger du både kortsiktige og langsiktig mål.

Ikke gjør den gamle jobben din.

Du må prioritere annerledes nå. Det betyr at du både må lage lister over hva du skal gjøre og hva du ikke skal gjøre. Ellers vil du brenne deg ut.

Delegér arbeidsoppgaver, ikke dump dem på andre.

Samtidig som du ikke skal prøve å gjøre alt på én gang, skal du heller ikke ignorere arbeidsoppgaver som dukker opp. Men dette betyr ikke at du skal slenge over jobber til andre. For å delegere arbeid effektivt må du først lære opp teamet ditt til å gjøre oppgavene på en god måte. Har du gjort det, kan du etter hvert lene deg tilbake og stole på at de gjør jobben slik du ønsker - uten at du trenger å overvåke dem.

Gi feedback.

Nå er det din jobb å fortelle folk hvordan de gjør det på jobb. Gi klare tilbakemeldinger, uten å være krass. Spør også om feedback fra dine ansatte.

Skaff deg en mentor.

Dette kan være en sjef over deg, en tidligere ansatt som nå er pensjonert eller en annen som kjenner organisasjonens kultur.

Bygg nettverk.

Det behøver ikke å dreie seg om hyppige og lange lunsjer, bare stopp og snakk med folk som er nyttige å kjenne i jobben din.

Ta vare på deg selv.

Ikke jobb ekstra lange dager, slik at du ender med å bli utbrent etter kort tid. Spis og sov godt, lev sunt og hold deg i aktivitet. Da orker du også et større arbeidspress.

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.