Etter flere år med stor økning av antall søkere, stuper nå søkertallene til petroleumsfag ved NTNU.

Det skriver Universitetsavisa.

Tall fra Samordna opptak viser en nedgang i søkerne på 32 prosent til dette studiet i Trondheim, og det var  i år 286 primærsøkere til det 5-årige masterprogrammet i petroleumsfaget.

Statoil-sponsing
Instituttleder Egil Tjåland tror ikke nedturen skyldes den pågående diskusjonen om Universitetet i Bergen får 55 millioner av Statoil

- Det kan være vanskelig å peke på en eksakt årsak, men jeg antar at dette henger sammen med de store funnene som ble gjort på norsk sokkel for et par år siden. Statoil hadde stor suksess disse årene, og det gikk nesten ikke en dag uten at det var medieomtale rundt dette. Nå er vi nede på en mer normal funnrate, og det som gjøres av funn er ikke så dramatisk store. Så, jeg tror det er en naturlig reaksjon, sier Tjåland til Universitetsavisa.

Gjelder også Stavanger
Tall DN har hentet ut fra Universitetet i Stavanger viser samme tendens.

Deres femårige masterløp innen petroleumsteknologi hadde i år 42 færre søkere, noe som gir en tilbakegang på 21 prosent. Et stort knippe av de andre petroleumsrelaterte studieretningene har også færre søkere i år enn i fjor.

Bachelorvarianten av petroleumsteknologi går derimot noe frem, det samme gjelder de toårige oljerelaterte mastergradene "Enviromental Geosciences Engineering" og "Enviromental Technology".(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.