Det lønner seg definitivt med etterutdanning:

Studenter som har tatt en Master of Management får både mer i lønn og rykker opp i høyere stillinger etter avsluttede studier, viser nye tall fra BI. 

- Å kombinere karriere og deltidsstudier gir en unik mulighet for bedrifter til å sette kunnskap ut i praksis. Med videreutdannende ansatte får bedrifter en merverdi i form av påfyll av faglig relevant kunnskap, sier rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI.

Markedssjef Ken Hauge (39) i Pfizer er en av studentene som har benyttet seg av muligheten for å få faglig påfyll, styrke sin kompetanse og få en mastergrad.

- Jeg hadde vært 10-11 år sammenhengende i jobb, de fleste av disse årene med lederansvar i et stort globalt selskap. Gjennom studier på BI kunne jeg se dette fra andre perspektiver og få mer nødvendig teoretisk kompetanse. I tillegg var det greit med litt variasjon, nye utfordringer og nytt miljø, sier Hauge.

Nesten 60 prosent av studentene rapporterer at de har fått en økt årsinntekt eller tilleggsgoder etter fullført utdanning.

Ken Hauge har tatt Master of Management.
Ken Hauge har tatt Master of Management.
 

- Ikke et gode, men en nødvendighet

Størrelsen på lønnsøkningen har steget de tre siste årene. Rundt halvparten oppgir i dag at de har økt årsinntekten med over 61.000 kroner. Til sammenlikning oppga 40 og 35 prosent det samme tallet i 2013 og 2014. 90 prosent mener også at videreutdanningen fra BI har bidratt til en stilling på høyere nivå.

- Etter- og videreutdanning bør ikke anses som «et gode», men heller en nødvendighet for både arbeidstakere og arbeidsgivere. Det er ikke lenger nok å lene seg på erfaring, arbeidstakere trenger også faglig påfyll i løpet av karrieren. Etterutdanning er nå heller regelen enn unntaket, hvis Norge skal lykkes i en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurranse, sier Henjesand.

Tidkrevende å kombinere jobb og studier

Ken Hauge håper også at den nye graden vil gi ham nye muligheter i Pfizer.

- Jeg håper på mer ansvar og flere muligheter innenfor det selskapet jeg jobber i, sier markedssjefen.

På spørsmål om hvordan det har gått å håndtere full jobb og deltidsstudier, svarer Hauge:

- Tidskrevende, men håndterbart!  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Tieto kjøper norsk selskap for 610 mill.

Asia i dag: Skal redde kommuner fra gjeldskollaps

Riggselskap kutter 230 stillinger i Norge

Se DNTV: Slik var Ernas første møte med boligmarkedet

Slik var Ernas første møte med boligmarkedet
Statsminister Erna Solberg mener dagens boligmarked skaper ulikhet i samfunnet.
02:27
Publisert: