Hvert år har syv masterstudenter med minoritetsbakgrunn fått tildelt Alarga-stipendet som innebærer 100.000 kroner, et lønnet internship og en mentor hos ulike partnerbedrifter.

Søkingen til stipendet har vært De var flyktninger, flyttet hit som barn eller har utenlandske foreldre , og mange av stipendiatene har senere landet Han snakker seks språk og studerte i åtte år .

Nå avlyser den ideelle organisasjonen årets stipendutdeling.

Kostnadskutt
Flere av partnerbedriftene har i år valgt å avstå på grunn at «kostnadsreduksjoner og begrenset rekrutteringsfokus», ifølge selskapets hjemmeside. Antallet stipend ble dermed så lite at den idellle organisasjonen valgte å droppe årets utdeling.

- Blir det stipend i 2015?

- Det vet vi i 2015. Noe av motsetningsforholdet i Alarga er at jo mer oppmerksomhet og positivitet vi skaper rundt vårt budskap, jo flinkere blir folk til å tenke på mangfold som et konkurransefortrinn. Enkelte sier «tusen takk for at vi fikk være med, nå har vi skjønt det. Takk for at dere åpnet øynene våre».  Det ligger i forretningsideen vår, vi er en endringsagent og Norge har endret seg, sier Erik Villum,  grunnlegger og styreleder i Alarga.

- Har Alarga-stipendet utspilt sin rolle?

- Det tror jeg ikke, men det vil vi se i 2015.

Må bli mer bærekraftig
Alarga presiserer på hjemmesiden at partnerbedriftene ikke melder seg ut, men avventer videre deltagelse i 2015.  Listen over samarbeidsbedrifter teller navn som Telenor, Aker Solutions, DNB, Statkraft og Orkla.

- Vi har ikke trukket oss ut fra Alarga som helhet, vi fortsetter i partnerådet og er positive til å være med i utviklingen av selskapet. Vi har ikke ønsket å ta inn en ny stipendiat denne gangen, sier Håkon Mageli, konserndirektør i Orkla.

- Hvorfor ønsker dere ikke å ta inn en ny stipendiat i år?

- Vi ønsker først å sikre oss at Alarga blir mer bærekraftig.

Advokatfirmaet Selmer sier de er fornøyd med organisasjonen, men ønsker et pauseår for å kunne følge opp de tre stipendiatene de per dags dato har i systemet. De sier det er kapasitetshensyn, og ikke kostnadskutt, som er grunnen til at de avstår i år.

- Vi tenker nå at det ligger an til et stipendiat i 2015. Vi er fornøyd med og begeistret for Alarga, sier Anne Helene Osberg, HR-direktør i Selmer.

Mangler daglig leder
Organisasjonen står uten daglig leder etter at Dilek Ayhan i høst ble utnevnt som statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet. Hun har ikke blitt erstattet. 

- Pågår det et arbeid for å finne ny daglig leder?

- Våre administrative funksjoner er ivaretatt og det pågår ikke et aktivt søk etter ny daglig leder.  Flere ønsker å arbeide med oss, og vi mottar gjerne flere henvendelser.  Men vi er ikke avhengig av en daglig leder i den funksjonen som vår forrige daglige leder hadde for å levere, sier Villum.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.