Obama ankommer etter planen Nairobi fredag. Landet summer over av forventninger, og mange vil flokke til hovedstaden Nairobi for å oppleve storbesøket.

Men andre ønsker kanskje å komme vekk fra alt kaoset, noe et reisebyrå lekent har tatt sikte på. De tilbyr en rømningsvei for dem som heller vil ha noen litt roligere dager.

– Nairobi er helt snudd på hodet når vi nå venter på POTUS. Dette betyr veldig mye for vårt land, men det er også en del usikkerhet rundt trafikk, sikkerhet og alle disse rare helikoptrene vi ser, sier Agosta Liko, administrerende direktør i reisebyrået Pesapal/Ticketsasa, til CNN.

– Derfor har vi #Obamigration, for å tilby en «Kom deg ut av byen!»-pakke, sier han.

Den fikse ideen har vist seg å være lønnsom.

– Vi opplever en rekordmåned. Og vi håper presidentens besøk vil gjøre at landets turismeindustri fortsetter å vokse, sier Liko.

Obama skal møte slektninger i Nairobi, men det er ikke ventet at han reiser til landsbyen der forfedrene kom fra.

I løpet av reisen til Afrika skal han også besøke Etiopias hovedstad Addis Abeba og hovedkontoret til Den afrikanske union AU. (©NTB)

Les også på DN.no:

Kina-tall bidrar til børsfall: Markedene er kommet i «risk off»-modus

Overskudd på 0,4 prosent av omsetningen: Gjorde han 58 milliarder rikere over natten

Sceneinntektene fra 10 til 50 millioner med Bård og Harald på laget

Se DNTV:

Biltest: Her er en premium-suv uten premium prislapp

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.