Mellom de offisielle møtene i Kina tok USAs finansminister Timothy Geithner seg tid til å møte blant andre Yu Yongding, tidligere rådgiver til sentralbanken, skriver Dagens Næringsliv.

Geithner: - Ingen er mer bekymret

Uoffisielt er han en person kommunistledelsen og Kinas partnere lytter til. Han har i dag ingen offisiell rolle, men det er mellommenn som Yu Yongding Kina benytter seg av for å videreformidle sin skepsis til den amerikanske økonomien og frykten for at verdien på de amerikanske statsobligasjonene skal falle.

Kina sitter på amerikanske statspapirer til en verdi av nesten 770 milliarder dollar.

Les også: USAs kredittverdighet i fare

- Ikke råd til å være selvtilfredse
- Hva jeg ønsker å fortelle amerikanerne er at de ikke har råd til å være selvtilfredse med situasjonen. Det er feil å tro at det ikke eksisterer alternativer til amerikanske statspapirer. Euro er et alternativ. Det er også fortsatt masse råvarer vi fortsatt kan kjøpe. USA må også se på Kinas interesser. USA bør ikke prøve å skape inflasjon for å redusere gjeldsforpliktelsene, sa Yu Yongding til Bloomberg i forkant av møtet.

En undersøkelse som er blitt publisert i kinesiske aviser denne uken viser at 17 av 23 fremtredende økonomer er skeptiske til Kinas oppkjøp av amerikanske statspapirer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.