Kinas infrastrukturinvesteringer i jernbanen vil kunne bli fordoblet i andre halvår i år, sammenlignet med nivået i første halvår.

Det skriver Bloomberg News tirsdag.

Nyhetstjenesten fremholder at investeringer i jernbaneutbygging var en sentral del også i Kinas stimuleringspakke i 2009.

Investeringene for hele 2012 ventes å utgjøre 448,3 milliarder yuan, eller 70,3 milliarder euro, ifølge hjemmesiden til Anhui-avdelingen av Den nasjonale utviklings- og reformkommisjonen.

Dokumentet indikerer en økning på ni prosent fra en tidligere investeringsplan på 411,3 milliarder yuan. I første halvår var investeringene på 148,7 milliarder yuan.

- Kinas stimuleringstiltak vil kunne bli kraftigere enn markedet har ventet. Det kan ventes flere positive tegn i kommende måneder, som vil bekrefte at landets vekstfremmende tiltak er i ferd med å gi resultat, sier Zhang Zhiwei, en Hongkong-basert økonom i Nomura Holdings med fortid i Det internasjonale pengefond (IMF), til nyhetstjenesten.

Les mer: Kinas advarer mot økonomiske vanskeligheter

Kina vil gjennomføre tiltak for å stimulere økonomien

Kinas vekst bremser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.