Kinas statsminister Wen Jiabao varsler om at Kinas økonomiske styrke ikke er stabil, og at verdens nest største økonomi kan møte på vanskeligheter.

Under et besøk i den sørvestlige provinsen Sichuan oppfordrer han til mer omfattende tiltak for å styrke vitaliteten og dynamikken i den økonomiske veksten.

– Den økonomiske vekstraten er fortsatt innenfor myndighetenes styringsintervall, som ble satt tidligere i år, og stabiliseringspolitikken fungerer, sa Wen ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Laveste på tre år
Men Kinas økonomi vokste i sitt laveste tempo på mer enn tre år annet kvartal i år.

Økningen var på 7,6 prosent, noe som er det laveste siden 6,6 prosent i begynnelsen av 2009 under finanskrisen.

– Når vi møter problemene, vanskelighetene og risikoene, spesielt presset fra en avtakende økonomisk vekst, må vi også erkjenne at grunnen for økonomisk vekst er god, og det er fortsatt en masse drivkrefter for økonomisk vekst, sier Wen.

Les også: Veksten er problemet i verden


Kina vil utfordre dollaren

Boligboble på Kinas Hawaii sprekker



Frykter Kina-krakk

Boblen sprekker i Kina
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.