Nina Camilla Hagen (28) overtok denne hytteeiendommen utenfor Kragerø fra lillebroren Carl Erik (21) for 18 millioner kroner i fjor, ifølge Eiendomsregisteret.

Dette er dermed blant de aller dyreste hyttehandlene i et luksusmarked som gikk tregt i fjor, og den aller dyreste i Telemark.

En million billigere
Året før betalte Carl Erik Hagen 19 millioner kroner for eiendommen, som utgjør hele vestenden av Hagen-familiens ferieparadis på Røssholmen utenfor Kragerø.

 

Den nye hytten blir på 235 kvadratmeter, fordelt på hovedetasje og kjeller.

I fjor anslo Dagens Næringsliv at det ferdigbygde hyttekomplekset vil ha en markedsverdi på rundt 40 millioner kroner.

 



Da DN omtalte eiendommen i fjor, ble det kjent at eiendommen får egen badstu, fire soverom og to bad. Soveromsfløy og hovedfløy er på tegningen forbundet med en gangpassasje i glass. Arkitektene bak er Halvorsen & Reine.

Fra den solrike eiendommen er det panoramautsikt over Jomfrulandsrenna og omkringliggende øyer. I tillegg er den skjermet for forbipasserende båttrafikk.

 



Verdier for 200 millioner
Hytta ligger bare et steinkast fra Stein Erik Hagens moderne 55-millioners hytte på den samme holmen.

Hagens familie og selskaper eier 6-7 av de mest eksklusive hyttene i Kragerø-området, skrev DN i fjor.

Til sammen er familien Hagens hytteverdier i skjærgården utenfor Kragerø anslått å ligge på rundt 200 millioner kroner.

(Kilde: DNs anslag 2009)

 

Caroline Marie, Carl Erik og Nina Camilla Hagen er Norges rikeste unge, ifølge skattelistene som ble lagt frem i fjor høst. De krympet riktignok formuen noe fra 2007 til 2008, men har fortsatt en formue på mellom 2,1 og 2,2 milliarder kroner hver.

Les: Her er de rikeste unge

Internhandelen i Kragerøs skjærgård er ikke den eneste hytteinvesteringen Hagens eldstedatter gjorde i fjor. Hun kjøpte også en eindom til over 6 millioner kroner på Solsiden i Hemsedal.

Camilla Hagen ønsker ikke å bidra med opplysninger eller kommentarer til saken.

DN.no/kalkulator:
Beregn hva hytta koster deg, eller kanskje du tjener på å eie hytta?

Hyttemeglere DN.no har snakket med forventer et hetere hyttemarked i år enn i fjor:

- Mange kjøpere har tatt kontakt med oss og er forbannet for at de ikke kjøpte ifjor, for de skjønner at prisene vil bli høyere i år, sier den Sandefjord-baserte eiendomsmegleren Tore Solberg i Tore Solberg Eiendomsrådgivning AS til DN.no.

Les hele saken:
<b>Stor pågang etter hytteluksus</b>

Les også:
Prisfesten ved sjøen tok time-out
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.