Opp mot 200 innbyggere i nedre Flåm blir tirsdag kveld evakuert på grunn av flommen i Flåmselva. To hus i bygdas sentrum er tatt av vannet.

De som bodde i de to husene, var allerede evakuert, opplyser politiet til NRK.

Alle innbyggerne i nedre Flåm blir evakuert. Det innebærer at opp mot 200 personer må evakueres, skriver Sogn Avis. Også andre innbyggere som føler seg utrygge på grunn av uværet bør søke tilflukt ved Fretheim Hotell, sier ordfører Noralv Distad (H) i Aurdal.

Alle veier til Flåm er stengt på grunn av rasfare og flom. Flåmsbana til Myrdal er også stengt tirsdag kveld. Mange broer i området er usikre og bør ikke krysses.

– De som ikke kan komme seg til hotellet, men som er utsatt, bør flytte til naboer eller tryggere steder. Vurder situasjonen og ta forholdsregler, oppfordrer Distad.

Store nedbørsmengder mandag og tirsdag har ført til flom og ras mange steder på Vestlandet.

Les også: Krever luksustomt fra Europris-milliardær
Bergensbanen stengt på grunn av regn
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.