Bergensbanen er stengt mellom Arna og Voss tirsdag ettermiddag på grunn av store nedbørsmengder og elver som flommer over.

NSB jobber med å sette opp alternativ transport på strekningen. Selskapet beklager og sier de reisende må regne med forsinkelser.

Jernbaneverket meldte om stengingen litt før klokken 14 tirsdag. Det er kommet store mengder nedbør flere steder i Hordaland.

Stengte veier

En rekke veier på Vestlandet er også stengt på grunn av flom og frykt for ras.

Politiet ber bilister kjøre forsiktig på de veiene som fortsatt er åpne.

I Hordaland er E16 tirsdag ettermiddag stengt mellom Voss og Vinje på grunn av flom.

I tillegg er deler av fire fylkesveier stengt. I Sogn og Fjordane er riksvei 5 stengt mellom Florø og Førde, mens deler av seks fylkesveier er stengt, ifølge Statens vegvesen.

Overvann

– Det er meldt om svært mye overvann på mange av veiene i Hordaland. Kjør forsiktig, det kan være fare for vannplaning, skriver Hordaland politidistrikt på Twitter.

Bergensbanen er tirsdag ettermiddag stengt mellom Arna og Voss på grunn av de store nedbørsmengdene og elver som flommer over. NSB jobber med å sette opp alternativ transport for de reisende på strekningen.

Vann i kjellere

Brannvesenet har fått en rekke meldinger om at vann trenger inn i hus og kjellere i Bergens-området, skriver Bergens Tidende. Sivilforsvaret bistår med å pumpe vann ut av oversvømte kjellere, ifølge NRK.

– Det ser ikke ut som det avtar med det første, så for å opprettholde vår brannberedskap bestemte vi oss for å kalle ut sivilforsvaret. Vi kan ikke bruke alle ressursene våre på vann, sier Torkjell Helle i Bergen brannvesen til kanalen.

Flere steder kom det over 100 millimeter nedbør fra mandag formiddag til tirsdag formiddag. Tirsdag kveld ser uværet ut til å roe seg, men det vil fortsatt komme en del nedbør tirsdag ettermiddag og kveld, ifølge Yr.

Les også:
Mazda med mindre suv
Neste år blir det Birken - garantert  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.