Forrige måned ble den varmeste juni måned siden målingene startet for 135 år siden.

Det viser nye tall fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) i USA.

De globale overflatetemperaturene i juni i år lå 0,88 grader høyere enn gjennomsnittet for juni måned i forrige århundre, viser NOAAs månedsrapport.

Temperaturen er den høyeste som er registrert hittil for juni måned i måleseriene, som går helt tilbake til 1880. Den forrige junirekorden ble satt i fjor.

Også årets seks første måneder satte varmerekord, viser mandagens statistikk. De globale overflatetemperaturene var 0,85 grader høyere enn gjennomsnittet for 1900-tallet og er de høyeste som er målt i perioden januar til juni.

Den forrige rekorden for halvåret ble satt i 2010.

Fjorårets temperaturstatistikk viser at 2014 samlet sett er det varmeste året som hittil er målt. Inneværende år ligger altså foreløpig godt an til å slå denne rekorden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Meglerhus: Frontline vil påvirkes fordelaktig av en tilbakevending av iransk oljeproduksjon

Hellas har betalt forfalt beløp til IMF

Ny sjeføkonom i Det internasjonale pengefondet

Se DNTV: Velg riktig vin til sommerens reker

Velg riktig vin til sommerens reker
Det er lite som piffer opp ferieslappe kropper like mye som smaken av nykokte reker under en sommervarm himmel. Enda bedre blir det med riktig vin i glasset.
02:36
Publisert: