Det norske bilsalget i 2010 går inn i historien som et svært godt år. I fjor ble det registrert 127.754 biler, viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Etter at 2009 var et heller magert år, der mange av importørene strammet inn på kostnader og ansatte, tok bilsalget av igjen mot slutten av året, og fortsatte i samme stim i hele 2010. Dermed økte personbilsalget med 29,5 prosent sammenlignet med 2009.

Les også: 2010s beste biler

Stor blir større
Norges største bilimportør Møller gruppen med Volkswagen, Audi og Skoda i stallen går så det griner.

- 2010 kommer til å bli det beste året for oss markedsmessig, sa informasjonsdirektør Paul Hegna i Møller Gruppen på et pressemøte i går. Samtidig legges det ikke skjul på at også resultatet kommer til å bli tidenes beste, selv om tallene ennå ikke er klare.

Volkswagen ble mest solgte personbilmerke med 19.172 biler, noe som gir en markedsandel på 15 prosent. Legger man på Audi og Skoda leverer Møller Gruppen drøyt 25 prosent av nybilene på det norske markedet.

Blant de andre merkene er det spesielt Volvo, Peugeot og Mitsubishi blant de ti største bilmerkene som gjør det mye bedre enn året før. Volvo passerer for første gang på mange år 10.000 solgte biler. Spesielt har V70 tatt av blant norske kunder med hele 4.635 solgte biler, noe som gjør den til den nest mest solgte modellen i fjor.

Se bilder:

- Vi la en plan for ti år siden, og har vokst med 17 prosent hvert år de siste ti årene, sa Øystein Herland, den norske Volvo-sjefen like før jul, som også har god tro på at 2011 og 2012 blir bra år for Volvo i Norge.

Italiensk supervekst
Alfa Romeo er merket som vokste mest ifjor med hele 698 prosent. Volumet er fremdeles ganske begrenset med 407 enheter i 2010, men den ferske importøren har stor tro på fremtiden.

- Vi selger sakte, men sikkert, og har stor tro på neste år, sa Frank Dunvold, sjef for Alfa-importøren RSA på et pressearrangement like før jul. Fokuset ligger der på å bygge ut forhandlernettet og opparbeide tillit og kundeportefølje.

De fleste bilimportørene har tro på omlag 120.000 nye personbiler i Norge i år, altså litt svakere enn i 2010.

Les også: Her er de heteste bilnyhetene i 2011 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.