- Dette er bra. Mange av oss ble skuffet da vi hørte at disse viktige prosjektene ikke var lønnsomme nok for gjennomføring, skriver Monica Mæland (H) i en epost fra departementet.

- Fosen/Snillfjord-prosjektene var en sentral del av Statkrafts strategiplan frem mot 2018. En eventuell gjennomføring av prosjektene vil være viktig for utviklingen av fornybar energi i Norge fremover. Det er derfor godt at de berørte partene setter seg sammen på ny og gjør et nytt forsøk.

Les også: Helomvending for vindkraft på Fosen

Les også: Jubler for helomvending om vindkraft

Næringsministeren reagerte kraftig da Statkraft først skrinla vindkraftprosjektene på Fosen og i Snillfjord i Trøndelag, og sa hun var overrasket over beslutningen.

Ministeren ba om en redegjørelse fra selskapet, men var ikke fornøyd med det knappe to og en halv siders notatet hun fikk tilbake fra Statkraft-styreleder Olav Fjell, som måtte sende inn en grundigere redegjørelse til statsråden.

- Som eier av Statkraft er jeg selvfølgelig også opptatt av at Fosen/Snillfjord-prosjektene var sentrale i Statkrafts strategiplan frem mot 2018 og derfor også i grunnlaget for kapitaltilførelsen til Statkraft som regjeringen foreslo og Stortinget vedtok, skriver Mæland etter helomvendingen, mens hun understreker at det er styret som må vurdere og "eventuelt" beslutte prosjektet.

Les også:

Ny sjanse for Trønder-vind  

Prøver på rask vindløsning dnPlus

Sveitsere vil overta dnPlus

KOMMENTAR: Forklaringsproblem  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.