Det amerikanske børsmarkedet falt videre tirsdag tross i at det mye omdiskuterte gjeldsforliket ble vedtatt i kongressen og deretter signert av president Barack Obama.

Dow Jones-indeksen sluttet under 12.000 poeng, som anses være en viktig psykologisk grense. Indeksen var ned for åttende dag på rad. S&P 500-indeksen var ned for syvende dag på rad, til årsverste.

Investorene er bekymret for utfallet av forliket, som er på inntil halvparten av de 4 billioner dollarene kredittvurderingsbyråene har angitt som tilstrekkelig for at landet skal beholde den høyeste kredittvurderingen, trippel-A. Samtidig øker frykten for veksten i verdens største økonomi etter at ferske nøkkeltall i dag og de siste dagene viser at både industriproduksjonen og forbruket er på sitt laveste på to år.

- Det er ingen garanti for at noe vil bli gjort i Washington. Man har mistet tillit og det er en revurdering av lønnsomhetsutsiktene til å ville forskyve seg noen år, sier aksje-og obligasjonsanalytiker Nick Kalivas i meglerhuset MF Global til MarketWatch.

Det amerikanske børsmarkedet svekket seg tirsdag på fersk statistikk som viser at amerikanske forbrukere strammer inn livremmen.

Det amerikanske forbruket falt 0,2 prosent i juni, den første nedgangen på to år, ifølge MarketWatch. Det var på forhånd ventet en oppgang på 0,1 prosent, ifølge Bloomberg.

Les også: Forbruket faller i USA

Nyheten kommer dagen etter at en sentral indikator på aktiviteten i amerikansk økonomi falt til sitt laveste nivå på to år i juli, som senket verdens børsmarkeder mandag.

Les også: USA: Svakere forventninger i industrien

Nøkkeltallene øker bekymringen for en gjeninnhenting i amerikansk økonomi. Samtidig henger resesjonsspøkelset på ny over markedet.

Les også: Frykter ny resesjon i USA

Som om ikke det var nok, står USA også i fare for å bli nedgradert av de store kredittvurderingvurderingsbyråene. Gjeldsavtalen mellom republikanerne og demokratene som ble vedtatt av Senatet og deretter signert av Obama tirsdag kveld, fryktes ikke være tilstrekkelig til at landet får beholde sin AAA-rating. En nedgradering vil øke kapitalkostnadene for et allerede tungt gjeldsbelastet statsbudsjett.

Les også: Obama signerte gjeldsforliket

Kredittvurderingsbyrået Fitch meldte etter at gjeldsforliket ble vedtatt og signert tirsdag, at selskapet opprettholder USAs trippel-A status. Byrået la imidlertid til at det vil følge nøye med på USAs budsjettunderskudd fremover, og utelukket ikke at USA kan bli nedgradert.

Les også: - Vil ikke nedgradere USA

Indeksene (klokken 22.00)