I bransjer som jobber opp mot olje betyr opphopningen av ubetalte regninger kroken på døren for flere bedrifter, skriver Klassekampen.

Ifølge inkassobyrået Lindorff hadde snaut 21.700 aksjeselskaper fått betalingsanmerkninger i første kvartal i år. Bare det siste kvartalet har 3.792 bedrifter gått konkurs.

Selv om endringen er liten sammenlignet med året før, viser bakgrunnstallene til Lindorff at stadig flere bedrifter innenfor flere bransjer sliter med å betale regningene.

Bransjene som er særlig utsatt, er forretningsmessig tjenesteyting, transport og lagring, informasjon og kommunikasjon, faglig vitenskapelig og teknisk tjenesteyting og bygg og anlegg.

– Vi ser at misligholdet stiger innenfor typiske støttebransjer til oljerelaterte virksomheter, som IT, ingeniører, konsulenter og vikarbyrå. Når en del oljerelaterte selskaper har behov for å kutte kostnader, er det der de kutter, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Lindorff.

Les også:
Nordmenn mer bekymret for jobbmarkedet
Kraftig fall i arbeidsinnvandringen
God flyt i norsk oljeproduksjon  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.