I den nye kredittvurderingen fra Moody's får Norge, Sverige og Danmark alle vurderingen «AAA stabil», som er den beste vurderingen et land kan få. Finland må derimot nøye seg med «AAA negativ».

Sverige har de beste utsiktene til økonomisk vekst i Norden, ifølge Moody's. Det skyldes i stor grad landets diversifiserte økonomi og konkurransedyktige og kunnskapsdrevne eksportselskaper.

Moody's venter en økonomisk vekst på 3,4 prosent i Sverige i år.

Norge holdes på sin side tilbake av oljenedturen. Moody's venter at situasjonen med lav oljepris og svak etterspørsel vil vedvare i flere år, noe som svekker den økonomiske veksten, lønnsutviklingen og statsinntektene.

I Finland har veksten vært svak i flere år, uten at utsiktene framover er noe bedre. Danmark er derimot på vei tilbake etter noen tunge år.

Les også:
Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne
Har ikke klart å finne en ny revisor
Trenger 5000 flere nye boliger i året  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.