Over hele landet har det en årrekke vært praksis at bankansatte har henvist boliglånekundene til en bestemt eiendomsmegler og fått utbetalt godtgjørelse fra megleren for reklamejobben, skriver  Nord24.

– Det ikke er lov for bankansatte å motta godtgjørelse for å henvise kunder til et spesielt eiendomsmeglerselskap – selv om megleren er i samme konsern som banken, understrekes det i et brev fra Finanstilsynet nyhetsnettstedet har fått tilgang til.

– Vi har hatt en ordning hvor den bankansatte, som ga et tips som førte til oppdrag for eiendomsmegleren vår, fikk en provisjon på 1.000 kroner, sier overordnet banksjef for DNB i Tromsø, Jann Ivar Didriksen.

Denne ordningen har DNB hatt for hele landet, men den ble avviklet på flekken da brevet fra Finanstilsynet kom, understreker Didriksen.

Også Nordea-ansatte har hatt lignende ordning.

– Vi har hatt en slik tipsordning. Men dette ble stoppet omgående da Finanstilsynet kom med sitt rundskriv, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Nordea Norge, Grete Christine Kruse. (©NTB)

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podkast

En Facebook-felle for norske medier, Skam, et norsk mediekonsern på vei til verdensherredømme og en John Fredriksen spesial.

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert:
 

Les også:

Dette er hans største bekymringer for oljeprisen

Sjefen tok millioner – advokaten ble dømt dnPlus (DN+)

- Nedgangen kommer til å bli vesentlig mindre i 2017 enn den er i år  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.