I 2012 overførte Statoil 3,1 milliarder kroner til regjeringen i Angola i såkalt signaturbonus, ifølge selskapets årsrapport.

Nå vil flere partier ha saken opp i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, for å få svar på hvor milliardene har tatt veien, og om Statoil kan være involvert i korrupsjon i Angola, skriver Klassekampen.

Det er Rasmus Hansson i Miljøpartiet De Grønne (MDG) som har tatt initiativ til å få opp saken i komiteen, og han får støtte av Arbeiderpartiet og SV. Oljeministeren fikk spørsmål om saken fra Venstre-leder Trine Skei Grande i november i fjor, men Hansson ønsker et grundigere svar denne gangen.

Informasjonssjef Knut Rostad i Statoil opplyser at signaturbonusen er betalt til det statlige angolske oljeselskapet Sonangol, men vil ikke gi flere detaljer.

– Signaturbonus er en del av skatte- og avgiftssystemet i noen land, som USA og Angola. Statoil ble tildelt lisenser i Kwanza-bassenget i 2011, og avtalen innebar at Statoil skulle betale 3,1 milliarder kroner i signaturbonuser. Pengene er betalt til Sonangols offisielle kontoer i Angola. Det er ikke kontoer som tilhører privatpersoner. Det er så detaljerte vi kan være, sier han til Klassekampen.

Les også: Selskapet innrømmet innsidejuks: Wall Street-legende blir kun utestengt i to år

Angrep mot hotell med norske turister i Egypt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - Ledigheten kommer ut av kontroll
Trond Giske: - Vi er i ferd med å få en situasjon i Norge hvor ledigheten kommer ut av kontroll
Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering.
01:14
Publisert: